“Música des del meu confinament”, per Joan Martí-Frasquier

Notícies

El saxofonista baríton Joan Martí-Frasquier ens ofereix de manera altruista algunes obres inèdites, gravades a casa seva durant la pandèmia.

https://soundcloud.com/joan-mart-frasquier/sets/music-from-my-lockdown

L’artista català Joan Martí-Frasquier no s’ha separat durant aquest confinament del seu instrument, el saxòfon baríton. El seu resultat ha estat el projecte “Music from my Lockdown”, dut a terme els mesos de març, abril i maig de 2020, que bé podrien formar part d’un nou disc en solitari o dels concerts online als que ens hem vist obligats a familiaritzar-nos els últims mesos per culpa del COVID-19.

Music from my Lockdown”, disponible en obert al compte de SoundCloud del músic, està format per més d’una hora de música que inclou una cuidada selecció d’obres que mai havia enregistrat, algunes de les quals havien d’haver estat estrenes absolutes en concerts que no han pogut realitzar-se per la pandèmia i, inclús, una versió personal d’una obra per a violoncel molt coneguda, però rarament interpretada amb un saxòfon baríton.

Així doncs, Joan Martí-Frasquier ens sorprèn a “Music from my Lockdown” amb:

  1. WILD IS THE WIND del compositor irlandès Ian Wilson (n. 1964), una adaptació per a saxòfon baríton de l’obra original per a clarinet baix, feta en col·laboració amb el compositor. Aquesta obra hauria d’haver-se estrenat a Flix el 11/4/2020 en el concert del projecte de l’Euro-Regió Pirineus-Mediterrània amb el compositor i artista sonor Joan Bagés i l’actriu Amandine Audinot.

 

  1. IMPROMPTU, escrita per l’uruguaià Gustavo Britos (n. 1941) per a Joan Martí-Frasquier el 2019, després de diversos mesos de treball conjunt entre el solista i el compositor, que havia d’haver-se estrenat a Reus el 27/3/2020.

 

  1. SUITE de l’argentí Fernando Lerman (n. 1968), una obra en cinc moviments que inclou estils de la música moderna (funky, tango modern, etc.) i aires populars (candombe, cueca norteña, etc.) i que havia d’haver tocat a Reus el 27/3/20.

 

  1. PRESS RELEASE de l’estatunidenc David Lang (n. 1957), una obra típica del minimalisme i usual del repertori per a saxo baríton, amb línies de baix pròpies del funk al registre greu de l’instrument que contrasten amb línies melòdic-harmòniques gairebé inaudibles al registre agut.

 

  1. ECLIPSE de Jesús Villa Rojo (n. 1940), una obra freqüent al repertori de Joan Martí-Frasquier de fa uns anys, que mostra efectes tímbrics molt interessants en el saxòfon, especialment com l’ús de la veu simultània a la del so de l’instrument.

 

  1. SUITE PER A VIOLONCEL nº4 EN MIb MAJOR BWV 1010 de Johann-Sebastian Bach, composada ara fa uns 300 anys, durant el període que residia a Köthen (1717-1723). En aquesta adaptació es pot apreciar la versatilitat del saxòfon baríton, capaç de tocar obres originals per a altres instruments, conservant, en el cas del violoncel, qualitats com l’expressivitat, la velocitat, la flexibilitat o la calidesa del so.

Clica aquí per a escoltar “Music from my Lockdown”.

Clica aquí per a més informació sobre Joan Martí-Frasquier.

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web