Roger Morelló

Roger Morelló Ros (Reus 1993) és un cellista compromès, expressiu i ple d’imaginació, amb una immensa capacitat de connexió amb els altres que el converteix en un canal de comunicació que uneix creador, creació i públic. Signa unes interpretacions que desprenen una passió, autenticitat i espontaneïtat que interpel·len tant el públic com els programadors d’arreu d’Europa, en sales com el Palau de la Música Catalana, la Filharmònica de Berlín, l’Auditori Pau Casals o la Casa Milà d’on n’ha estat Artista Resident 18/19. És guanyador de més de 30 beques i premis en concursos nacionals i internacionals, i ha estat convidat en importants festivals com Verbier Festival, Rheinhessen Musikfestival, Euregio Musikfestival, MozArte Festival, entre molts d’altres. 

Estudia amb David Blay a Vila-seca, amb Damian Martínez a Musikene, i després es trasllada a Alemanya per estudiar un Master i un Diploma de Solista amb Maria Kliegel a la Universitat de Música de Colònia, finalitzant amb matrícula d’honor i amb el suport de la Beca Güell, la Fundació Humboldt i la Deutschslandstipendium. Roger és Membre d’Honor de Une Clé de Sol pour une Étoile, una organització que treballa en pro de nens desafavorits mitjançant la música, i també és membre de la Fundació Yehudi Menuhin, que inclou dur a terme concerts socials. 

Amb el seu desig d’atreure un públic més ampli, l’àlbum Schumann goes Tango va ser publicat amb la pianista Alica Koyama Müller per Austrian Gramophone a principis de 2022.

Destaca també la seva tasca com a Director Artístic del Festival Bach 2 Basics (2021) de Málaga que culminà amb la gravació d’un CD. A més, és retransmès sovint per Catalunya Música, per a la Ràdio Nacional d’Espanya, per a la ràdio alemanya SWR i per a la BBC.

Futurs projectes inclouen una producció d’un disc de solista amb la Babylon Orchestra de Berlín per a finals del 2022 i un àlbum de violoncel sol (The Voice of Casals) amb el suport de la Fundació Pau Casals, del Deutscher Musikrat i de la ràdio alemanya Südwestrundfunk (SWR) per a principis del 2023.

Per signar les millors interpretacions, Morelló, uneix les seves capacitats físiques, mentals i emocionals i usa la tècnica de forma conscient amb la conjunció entre metodologia i esforç com a vehicle per fer cantar la música amb l’entonació que necessita, amb els colors que millor li escauen i amb l’expressió més autèntica. D’aquesta manera, l’emoció que es viu a l’escenari amb Morelló es trasllada des de l’arc de l’instrument als sentits del públic. La comunió que crea la seva música i l’explosió de colors que desperta el converteixen en un vehicle poderós que dóna veu als compositors i la seva creació per transfigurar les ànimes i despertar la curiositat i empatia del públic i dels joves intèrprets que segueixen fidelment els seus passos.Lloc web: https://www.roger-morello-ros.com

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web