Oriol Estivill Rofes

Nascut a Reus, Tarragona, el 24 de febrer de 1993, va començar els seus estudis de clarinet amb el professor Javier Bofarull, de Conservatori de Música de Reus, on va rebre el primer premi especial de Grau Professional, per unanimitat. Va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música d’Aragó, amb els professors Ona Cardona i Francisco Antonio García. Més tard, estudia Màster en interpretació amb Annelien Van Wauwe, solista internacional i un dels músics més destacats de la seva generació, a Anvers, Bèlgica.

Ha rebut classes magistrals i ha assistit a cursos de formació amb grans músics i pedagogs com Andreas Sundén, Laura Ruiz, Wenzel Fuchs, Yehuda Gilad, Francesc Navarro, Josep Fuster, Venancio Rius, Santi Pérez, Vicente Alberola, Carlos García, Nele Delafonteyne, Javi Martínez, Ona Cardona, Larry Passin, Pedro Rubio, Joan Enric Lluna, Thorsten Johanns, Darío Mariño, Tim Lines, Cristo Barrios, Eduardo Raimundo, Maximiliano Martín, André Cebrián y també ha participat en cursos especialitzats d’interpretació histèrica amb professos com Lorenzo Coppola, Ernst Shlader y Nicola Boud. Tam,bé ha rebut classes de música de cambra per part del  Cuarteto Quiroga, Álvaro Octavio, Manuel Angulo, membres del Natalia Ensemble, Noelia Rodiles, Ravzan Popovici, Francis Pollet, entre otros …

Ha ofrert recitals, formant part del Dúo Brotons, al Conservatorio Sueprior de música de Saragossa, a la “Sala Malapeira” de conservatori de música professional de Vila-seca, a la Lira Ampostina, a la “Bluawe zaal” de l’ auditori “De Singel” (Anvers, Bélgica),  al conservatorio professional de música de Reus, a Segovia, en l’ auditori de Baza, entre d’altres.

Va formar part de “l’Academia de la nueva música”, el Conservatori Superior de Música d’Aragó, dirigida per Nacho de Paz, i va estrenar les obres d’alguns joves compositors i de compositors representatius de tot el s. XX i XXI.

La seva passió per la música de cambra l’ha portat a tocar amb el “Cal.líope Trio” participant en la sèrie de concerts “Young Talents” de festival de música “Arte Amanti”, que ofereix concerts a tot Bèlgica col·laborant amb grans músics com Mischa Maisky, Martha Argerich, Offer Canetti, Alexander Bouzlov, Quartet de Malibran, Alissa Margulis, entre d’altres.

Ha tocat en nombroses sales importants com l’Auditori de Barcelona, ​​auditori “De Singel” (Anvers), a la sala principal de la Filharmópnica de Berlín, Sala Mozart de l’auditori de Saragossa, Ekeren Muziek Academy, Casa Da Música (Porto) , en Josep Carerras ubicat a Vila-seca, Sala Oriol Martorell de L’ Auditori, ​​Auditori Winterthur (Barcelona), ​​al festival “Musika Musika” celebrat al Palau Euskalduna, a Bilbao, a la sala principal de concerts de Zeist op-den-berg (Bèlgica), al palau de congressos Baluarte a Pamplona, ​​entre d’altres.

Creador d’Festival de Música de Cambra, “Reus Windfest”, que va tenir lloc en l’estiu de 2015, que va tenir un paper important en la promoció musical i educativa i la promoció a la seva ciutat natal, Reus.

Amb el quartet de clarinets “Copyright” van obtenir el primer premi en el Concurs de Música de Cambra Mollerussa i el segon premi en el “Concurs de Música de la Fundació Arjau” a Barcelona.

Finalista en molts concursos de música de cambra, com en el concurs de música de cambra de Reus, i en el concurs de música “Arjau” (Barcelona) el 2011 amb el “Zizigla Trio”.

Premi especial al concurs de música “Arjau” a la millor interpretació d’una obra de segle XX-XXI, 2014, participant així en el cicle musical de segle XX-XXI a Barcelona, ​​organitzant la temporada 2014-2015. També va actuar al festival de música “Contemporània” a Reus.

Ha participat com a professor i oferint concerts de música de cambra a la 12a edició de la “ONJ” ( “National Youth Orchestra”) durant l’estiu de 2019.

En quant  a experiència orquestral ha participat en projectes amb “JONC” ( Jove Orquestra Nacional de Catalunya), amb l’orquestra simfònica i la banda simfònica de l’Conservatori d’Anvers (Bèlgica), amb l’orquestra i la banda simfònica de l’Conservatori Superior de Música d’Aragó i amb l’ Orquestra Simfònica de Saragossa”, en els últims anys, realitzant concerts i enregistraments a la sala Mozart de l’auditori de Saragossa. Va ser seleccionat com a clarinet principal de la “Orquestra Filharmònica de Catalunya de Catalunya”. Ha col·laborat amb Harmonie of Peer, Bèlgica, guanyant el primer premi en el “VLOH” celebrat al març de 2019 en “Cultuurcentrum Zwaneberg”.

També ha col·laborat amb l’orquestra “Unicef” i amb l’orquestra “Arts Symphony”, ambdós amb seu a Barcelona. Ha treballat  amb solistes de renom internacional com Josep Colom, Frank Braley, Janne Saksala, Aldo Baerten, Ona Cardona , Fernando Arias. , Bernardo Cifres, entre d’altres. Entre altres orquestres ha participat en projectes de la “Joic” (Jove orquestra intercomarcal). I també ha participat en projectes amb l’Orquestra Simfònica de Goya, amb seu a Saragossa, tocant a Sarragossa i Pamplona amb la col·laboració del cor “Federació de Cors de Navarra”. A Bèlgica ha participat en alguns projectes com clarinet principal amb “Amb Spirito” Kammerorkest, amb seu a Anvers.

Va tocar el 5 de gener de 2016, a la Sala Principal de la Filharmònica de Berlín, amb la “Nordic-German Scandinavian Youth Orchestr “, amb el cor “Euga”, de Finlàndia.

Ha treballat sota la batuta de directors com Juan Luis Martínez, Miquel Rodrigo, Óscar Navarro, Jesús Echeverría, Andreas Peer Kelher, Frank Braley, José Rafael Pascual Vilaplana, entre d’altres.

Com a formació musical complementària, va obtenir el nivell introductori de l’Mètode “Trager” en 2017 amb l’Associació Espanyola “Trager” i també un curs especialitzat de Mindfulness per a artistes a càrrec de l’especialista en psicologia especialitzada en arts escèniques Marta Gómez Garay el 2018.

L’any 2020 ha obtingut, amb matrícula d’honor, un Màster d’ investigació musical per l’ Universitat internacional de La Rioja (UNIR).


Correu electrònic: estivijo@gmail.com

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web