Oriol Estivill Rofes

Nascut a Reus, Tarragona, el 24 de febrer de 1993, va començar els seus estudis de clarinet amb el professor Javier Bofarull, de Conservatori de Música de Reus, on va rebre el primer premi especial, per unanimitat, en el seu últim any. Va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), amb els professors Ona Cardona i Francisco Antonio García.
Més tard, es trasllada a Anvers, Bèlgica, per estudiar un màster en interpretació solista amb Annelien Van Wauwe, solista internacional i un dels músics més destacats de la seva generació.
Ha rebut classes magistrals i ha assistit a cursos de perfeccionament amb Andreas Sundén, Laura Ruiz, Wenzel Fuchs, Yehuda Gilad, Francesc Navarro, Josep Fuster, Venancio Rius, Santi Pérez, Vicente Alberola, Carlos García, Nele Delafonteyne, Javi Martínez, Ona Cardona , Larry Passin, Pedro Rubio, Joan Enric Lluna, Thorsten Johanns, Darío Mariño, Noelia Rodiles, Tim Lines, Cristo Barrios, Eduardo Raimundo, Maximiliano Martín i també van obtenir cursos especialitzats en interpretació històrica amb professors com Lorenzo Coppola, Ernst Shlader i Nicola Boud. També ha rebut classes de música de cambra de Quartet Quiroga, Álvaro Octavio, Manuel Angulo, membres de Natalia Ensemble, Ravzan Popovici, Francis Pollet, entre d’altres.
Ha treballat com professor a l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar, l’escola Municipal de música de l’Pare Manyanet, l’escola Municipal de música de l’Hospitalet de l’Infant I Vandellòs, a la EMM i Conservatori de Música d’ Igualada, a la EMC Professional de Música de Reus, al l’escola de i Conservatori de Música de Vic i a EMC Professional de Tarragona.
Actualment dirigeix la seva pròpia Acadèmia Online per on han passat ja més de 10 clarinetistes d’arreu del país. L’any 2022 ha estat convidat per formar part de l’equip de professor del Curs Internacional de clarinet Joan Plaja, celebrat a Prades (Tarragona). Ha ofert recitals en el conservatori Superior de música de Saragossa, a la “Sala Malapeira” de Vila-seca, a la Lira Ampostina, en el “Bluawe Zaal” a “De Singel” (Bèlgica), en el “Centre d’Arts i espectacles “de Figueira da Foz (Portugal), al Conservatori Professional de Música de Reus, a Segòvia, en l’auditori de Baza (Màlaga), al Creixell, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, entre d’altres. Ha tocat en nombroses sales de concert i festivals com l’Auditori de Barcelona, al “Royal theatre du Mons”, l’Auditori “De Singel” (Anvers, Bèlgica), al Palau de la Música Catalana, a la sala principal de la Filharmònica de Berlín, al Palau de la Música de Barcelona, a la Sala Mozart i la sala de música de cambra de l’Auditori de Saragossa, en la “Ekeren Muziek Academy” (Anvers), a l’Auditori de la Casa da música (Portugal), a l’auditori Josep Carerras (Vila-seca), a l’auditori “Winterthur” de Barcelona , a l’Auditori de la Diputació d’Osca, el Palau de congressos de Tarragona, al Teatre Metropol de Tarragona, al Teatre Tarragona, al Palau Euskalduna dins el festival “Musika Musika”, a la sala principal de concerts de Zeist op -den-berg (Bèlgica), al Palau de Congressos Baluarte a Pamplona, entre d’altres.
Ha participat com a professor i ha ofert concerts de música de cambra a la 12a edició de la “ONJ” ( “National Youth Orchestra”) a Portugal durant l’estiu de 2019. Músic de cambra molt actiu, ha participat en festivals com “Primavera musical de Vistabella”, o el festival Contemporànica de Reus. Ha estat convidat amb el “Cal·líope Trio” participant en la sèrie de concerts “Young Talents” de festival de música “Amanti Art”, que ofereix concerts a tot Bèlgica amb grans músics com Mischa Maisky, Martha Argerich, Offer Canetti, Alexander Bouzlov, Quartet de Malibran, Alissa Margulis, entre d’altres.
Va formar part de la “Acadèmia de la nova música” al Conservatori Superior de Música d’Aragó, dirigida per Nacho de Paz, i va estrenar les obres d’alguns joves compositors i compositors més representatius de tot el s. XX i XXI.
Pel que fa a experiència orquestral ha participat en projectes amb “JONC” (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), amb l’orquestra simfònica i la banda simfònica de l’Conservatori d’Anvers (Bèlgica), amb l’orquestra i la banda simfònica del Conservatori Superior de Música d’Aragó i amb l’Orquestra Simfònica de Saragossa, en els últims anys, realitzant concerts i enregistraments a la sala Mozart de l’auditori de Saragossa. va ser seleccionat com a clarinet principal de la “Orquestra Filharmònica de Catalunya de Catalunya”. Ha col·laborat amb Harmonie of peer, Bèlgica, guanyant el primer premi en el “VLOH” celebrat al març de 2019 en “Cultuurcentrum Zwaneberg”.
També ha col·laborat amb l’orquestra “Unicef”, amb l’orquestra “Arts Symphony”, i amb l’Orquestra de Terrassa 48, totes elles amb seu a Barcelona. Ha treballat amb solistes de renom internacional com Josep Colom, Frank Braley, Janne Saksala, Aldo Baerten, Ona Cardona, Fernando Arias, Bernardo Cifres, entre d’altres. Entre altres orquestres ha participat en projectes de la “JOIC” (Jove orquestra Intercomarcal). I també ha participat en projectes amb l’Orquestra Simfònica de Saragossa, comptant també amb la col·laboració de el cor “Federació de Cors de Navarra”. A Bèlgica ha participat en alguns projectes com clarinet principal amb l’orquestra de cambra “Amb Spirito Kammerorkest”, amb seu a Anvers.
Ha participat en programes de ràdio com “Assaig general” de Catalunya música. Creador del Festival de Música de Cambra “Reus Windfest”, que va tenir lloc a l’estiu de 2015, va jugar un paper important en la promoció musical, pedagògica i de promoció de la seva ciutat natal, Reus. Amb el quartet de clarinets “Copyright” van obtenir el primer premi en el Concurs de Música de Cambra Mollerussa i el segon premi en el “Concurs de Música de la Fundació Arjau” a Barcelona.

Finalista en molts concursos de música de cambra, com en el concurs de música de cambra de Reus, i en el concurs de música “Arjau” (Barcelona) el 2011 amb el “Zizigla Trio”. Guardonat amb el Premi especial en el concurs de música “Arjau” a la millor interpretació d’una obra de segle XX-XXI, 2014, participant així en el cicle musical de segle XX-XXI a Barcelona, organitzant la temporada 2014-2015 . També va actuar en el marc de el festival de música “Contemporánica” a Reus. És membre fundador d’ Ennèagon Ensemble, una formació de cambra de gran format, amb base de Nonet clàssic, centrat en potenciar el teixit cultural a la demarcació de Tarragona.

ENREGISTRAMENTS

A finals de 2020 publica els seus dos primers enregistraments sota el segell “So auri” en les quals inclou obres per a clarinet sol del compositor resuenc Josep Maria Guix, i una altra del recentment mort K. Penderecki.

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Les seves ganes de seguir formant-se com clarinetista i professor, l’han portat a formar-se en àmbits com la Recerca musical, o alguns cursos específics enfocats a la feina corporal de l’instrumentista.
– Màster en Investigació musical, obtenint Matrícula d’honor, a la Universitat Internacional de la Rioja, “UNIR”, l’any 2020.
– Curs especialitzat en Mindfulness per a artistes, a càrrec de l’especialista en psicologia especialitzada en arts escèniques Marta Gómez Garay el 2018.
– Nivell introductori de l’Mètode “Trager” l’any 2017, amb l’Associació Espanyola de Mètode “Trager”.
– Curs de Psicologia bàsica per a educadors. Universitat Camilo José Cela, l’any 2021.
– Conferència en el “I Congreso Internacional de Psicologíay Artes Escénicas de España”, celebrat durant setembre de l’any 2021.


Correu electrònic: estivijo@gmail.com
Lloc web: http://www.oriolestivill.com

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web