Montserrat Giró

Realitza els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Santa Cruz de Tenerife. Becada pel Cabildo i de la mà del pianista Miguel Zanetti perfecciona estudis a Barcelona sent finalista del Concurs-marató “Veus Noves de l’Ateneu”. Alumna de la Mezzosoprano Raquel Pierotti, rep classes magistrals d’Alfredo Kraus, Magda Oliveros, Félix Lavilla i Miguel Zanetti.

Ópera: Butterflly(Suzuky),Vida Breve de Falla (Ávia), Don Gil de Alcalá (Maya), La Viuda Alegre (La Valencienne), cover en l’estrena mundial Babel 46 de Xavier Montsalvatge com a Virginia i Urraca (en els Festivals Internacionals de Música de Cadaqués i Peralada); estrena mundial del “Moro de la Patera” de Lothar Siemens (Antonia) ,Cavalleria Rusticana (Mamma Lucia) en gira per Espanya.

Lied espanyol, sud-americà o alemany (magnifica acollida del seu “Frauenliebe und Leben” de Schuman i de cicles de Falla, Granados, Lorca, Toldrà, Guridi, Obradors …), Macro espectacle en el centenari de Lorca, concerts arreu d’Espanya i especialment al Festival Internacional de Música de Cadaqués, al Festival de Salisbury (Anglaterra) o a Capritxos Musicals de la Isla Baja (Tenerife). En oratori ha cantat la Missa en Re Menor de Julio Navarro Grau, el Rèquiem de Mozart, i “Die Sieben Worten” (Haydn)

En Sarsuela: Gavilanes (Rosaura), La Leyenda del Beso (Simeona), La Dogaresa(Hechicera i Rosina), Barbero de Sevilla (La Roldán), El Asombro de Damasc (Zobeida), Dolorosa (Dolores), Agua,Azucarillos y Aguardiente (Pepa), Gigantes y Cabezudos (Pilar), la Revoltosa(Soledad), Verbena de la Paloma (en unes Susana i en altres Señá Rita), Gran Via, el Duo de la Africana(La Antonelli), Niño Judío (Concha), Katiuska (Olga), Romanza Húngara(Sandra la loba), Los Claveles (Rosa)

Ha cantat amb companys de la talla de Carlos Cosias, Francisco Corujo, Vicenç Esteve, Enric Sacristán, Svetlana Bassova, Haydée Dabusti, Michelle Francis-Cook, Agustín Prunell-Friend o Moisès Molins.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web