Martí Batalla

/

De petit ja va plantejar-se un interès per la música, escoltant la guitarra. Va rebre clases del mestre Juan Furió i més tard vai ingressar a l’Acadèmia de Juan Francisco Garrido Garrido (Catedràtic dels Conservatoris Municipals de Barcelona i del Liceu), on va estudiar guitarra clàssica amb Juan Francisco Garrido i Guillem Pérez Quer, obtenint el títol superior al Conservatori del Liceu.

Vai  perfeccionar-se amb els mestres Carles Trepat, Xavier Coll, María Esther Guzmán, Demetrio Ballesteros, Manuel Estévez, Álvaro Pierri, Oscar Cáceres, Eli Kassner i Eduardo Baranzano.

Va formar part de diverses orquestres de cambra actuant com a acompanyant i com a solista. També l’interessen altres estils musicals com el flamenc. Vam rebre classes de Juan Ramón Caro i també va estudiar música brasilera amb Euclides Matos.

A més de guitarrista també va sentir interès per a altres instruments. Va rebre lliçons de jazz amb l’organista Albert Obiols i de flauta dolça amb Antoni Pérez i Simó. Va aprendre a tocar l’harmònica de forma autodidacta.

Des de l’any 2005 i fins el 2015, va formar part del duo Aigua Dolça, desempenyant les funcions de director, compositor, guitarrista, armoniquista i veu barítono.

L’any 2014 va obtenir el segon premi al concurs d’havaneres Firamar de Sant Pol de Mar.

També adapta obres per a guitarra i harmònica. En algunes ocasions, també inclou una pandereta tocant simultàniament els tres instruments.

No tan sols és intèrpret, també és pedagog interessant-se  per la informàtica musical adaptada per a cecs.

Per a Martí Batalla la música ha estat la manera de comunicar-se amb el públic i mostrar els seus més profunds sentiments. Es reflecteix en les seves cançons i havaneres on parla obertament de la ceguera i de les vivències que han marcat la seva existència.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web