Maria del Mar Sánchez Esteve

Nascuda en Gavarda (València), comença els seus estudis musicals als 6 anys en l’escola del seu poble, “Unió Musical de Gavarda”. Continua la seua formació en el “Centre Professional de Música de l’Alcúdia” amb el professor Rafael Doménech Vives. Segueix els seus estudis d’interpretació musical amb l’especialitat de saxòfon al “Conservatori Superior de Música de Castelló, Salvador Seguí” amb el professor José Luis Garrido Antequera.

Especialitzant-se en el repertori clàssic i contemporani dels instruments de la família del saxòfon. Actualment, està cursant el màster en ensenyances artístiques d’interpretació musical i recerca aplicada al “Conservatori Superior de Música de Castelló, Salvador Seguí” amb el professor José Luis Garrido Antequera. Ha ampliat la seua formació assistint a diferents cursos i classes magistrals amb professors de tot el panorama europeu com poden ser: Arno Bornkamp, Femke Ijlstra, Simón Diricq, Johan van der Line, Israel Mira, Javier de la Vega, Antonio Felipe Belijar, David Pons, Mariano García, Antonio García Jorge, Elisa Urrestarazu, Alberto Saez, Carlos Giménez, Darío Benedito, Jordi Fuster, Diego Jiménez, Jorge Martínez, Josep Domínguez, David Castelló, Fernando Serra, Javier Belda, Manuel Alejandro Romero, Juanlu Gonzálvez, Héctor Andrés, Javier Teruel, Purpura Pansa i Seiklus Ensemble.

En l’últim any ha sigut premiada amb el primer premi al concurs “International youth music competitions”, també ha sigut seleccionada en la “Prize Winners’ Recital”. Primer premi al concurs “Golden Arts Contest”. Premi artista al “11é concurs de jovens intèrprets”. Tercer premi al concurs “Medici international music competition”. I quart premi al concurs “London Classical Music Competition”. Durant els últims anys ha estat sota la batuta de directors com: Jan van der Roost, Kevin Houben, Beatriz Fernández, Vicent Balaguer, Ferrer Ferran, Roberto Forés, Francesc Perales, David Rivas, entre d’altres.

Com a saxofonista ha actuat en diferents festivals com per exemple “Ensems” el 2018 en València, “Jeju International Wind Ensemble Festival” el 2019 en Jeju-do (Corea del Sud), “CIBM” (Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València) el 2019 en València, “Micromúsicas” el 2020 en Teruel o “Ciclo de Conciertos de Música de Cámara” el 2020 i el 2021 en Godelleta.

És una saxofonista versàtil que forma part de diferents agrupacions com ensembles de saxofons, grups de cambra o bandes simfòniques. Entre els ensembles que ha participat cal destacar “Orsaxcova” (orquestra de saxofons de la Comunitat Valenciana), ensemble del qual és membre activa, i altres ensembles de saxofons com el del CSMC, el de Benaguasil o el de Castelló de la Ribera. En l’àmbit de música de cambra té una gran experiència en quartets de saxofons, entre els quals destaca “dòric quartet” del qual és membre fundadora. També compta amb una gran experiència en el món de les bandes simfòniques, destaquen la “VYWE” (Valencia Young Wind Ensemble) i la banda de dones de la FSMCV.

Com a docent ha impartit classes de saxòfon en diferents centres: el “conservatori professional de música de l’Alcúdia”, a l’escola de música de la “Unió Musical de Gavarda”, a l’escola de música de la “Societat Protectora Musical d’Antella”, a l’escola de música de la “Unió Musical Alqueriense” i a l’escola de música “la lira” de la societat musical “la lira castellonera”.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web