Leyre Sáenz de Urturi

Nascuda l’any 1995 a Vitòria-Gasteiz (País Basc). Comença els seus estudis musicals a l’Escola de Música “Luis Aramburu”, continuant al Conservatori Professional “Jesús Guridi” de la seva ciutat natal. Va realitzar els seus estudis superiors d’interpretació sota la direcció de la pianista Alba Ventura al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona , obtenint el premi “Joves Promeses” per la Fundació Ferrer-Salat.

Recentment ha estat becada per la Fundació Victòria dels Àngels després d’acabar la seva formació a l’Escola Superior de Música de Catalunya fent el Màster de Lied “Victòria dels Àngels” amb els professors Josep Surinyac i Francisco Poyato. A més, el 2014, va ser premiada en la modalitat de solista i música de cambra al Concurs de Joves Músics d’Euskadi i l’any 2015, va ser becada per Joventuts Musicals per realitzar el Curs Internacional d’Interpretació de Lied. Ha estat membre de les orquestres EIO i Sebastián Iradier al País Basc. Recentment ha format part de la primera edició del festival del Jalgi Veu Festival de Vitòria, del Festival de Lied Life Victoria i al Teatre Nacional de Santo Domingo al costat de la soprano Serena Sáenz. De la mateixa manera, ha treballat en la direcció musical de la passada producció de l’Òpera de les quatre notes del teatre de Sarrià de Barcelona. Així mateix, ha ampliat la seva formació vocal formant part dos anys del Cor de Noies de l’Orfeó del Palau de la Música Catalana.

Durant la seva formació ha rebut consells de mestres com Marta Zabaleta, Enrique Bagaria, Alfonso Gómez, Akiko Ebi, Wolfram Rieger i Hartmut Höll, entre d’altres.

 
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web