David Alegret

Considerat un dels millors tenors liricolleugers actuals, David Alegret està desenvolupant una carrera que l’ha portat a debutar en alguns dels escenaris europeus més emblemàtics, com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, l’Opernhaus Zürich, la Wiener Staatsoper, la Bayerische Staatsoper o l’Hamburgische Staatsoper. Va estudiar al Conservatori Superior de Música d’aquesta mateixa ciutat amb el contratenor Xavier Torra i posteriorment a la Musik Akademie de Basilea amb el baríton Kurt Widmer. En l’actualitat perfecciona la seva tècnica amb el baix-baríton Carlos Chausson.

Especialista del repertori rossinià i mozartià, ha cantat Cosí fan tutte, Don Giovanni, Entführung aus dem Serail, La Cenerentola, Il Turco in Italia, Il Barbiere di Siviglia, l’Italiana in Algeri, Semiramide, Mosé in Egitto, Elisabetta regina d’Inghilterra i Il signor Bruschino, a Viena, Hèlsinki, Roma, Sassari, Palerm, Trieste, Brussel·les, Zuric, Hamburg, Klagenfurt, Lisboa, Torí, París, Metz, Toló, Montpeller, Luxemburg, Munic, Madrid, Barcelona, i Cardiff; i als Festivals de Garsington, Pesaro (ROF) i Pergolesi Spontini de Jesi.

En el terreny de l’oratori, ha interpretat des de Monteverdi fins a Honnegger -i especialment Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn i Haydn- en alguns dels auditoris més prestigiosos d’Europa, com el Wiener Konzerthaus de Viena, el Queen Elisabeth Hall de Londres, el Palau de la Música Catalana de Barcelona o l’Auditorio Nacional de Madrid.

Entre d’altres mestres, David Alegret ha treballat amb Fabio Luisi, Christoph Spering, Sebastian Weigle, Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Jordi Savall, Alberto Zedda, Víctor Pablo Pérez, Jesús López Cobos, Pablo Heras-Casado, Carlo Rizzi, David Parry, Bruno Campanella, Fabio Biondi, Giugliano Carella i Mark Minkowski.

Cal destacar també que en nombroses ocasions David Alegret ha abocat el seu talent a la modalitat de recital, de tal manera que ha esdevingut un format que s’adapta perfectament a
les seves facultats vocals i als seus gustos personals, en un ampli repertori que inclou més de dos segles de la història de la música. Alegret s’identifica especialment amb la cançó catalana un repertori que domina en tota la seva magnitud interpretant a autors com Toldrà, Mompou, Joan i Ricard Lamote de Grignon entre d’altres, i que va plasmar en el seu primer disc en solitari “Impressions de natura” al costat del pianista Daniel Blanch, guardonat amb múltiples premis i convirtint-lo en un dels intèrprets més destacats, valorats, i reconeguts de la seva generació, tant pel públic com per la crítica. Entre els seus enregistrament també s’inclou El Giravolt de Maig de Toldrà (Harmonia Mundi), La Clementina de Boccherini (Música Antigua Aranjuez), Lo frate ‘nnamorato de Pergolesi (Unitel Classica), Il signor Bruschino de Rossini (ROF) i Elisabetta regina d’Inghilterra, també de Rossini (Bongiovanni).Lloc web: http://www.davidalegret.com

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web