Ana Häsler

Cantant de gran versatilitat, Ana Häsler creix en el si d’una reconeguda família d’artistes d’origen suís-cubà resident a Barcelona. Va començar a cursar els seus estudis de música i dansa clàssica a l’edat de set anys i més tard realitza la seva formació com a cantant lirica en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, la Universitat Musical de Viena i l’ Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on va ser alumna destacada de Teresa Berganza. Dotada d’un ampli resgistre vocal, la mezzosoprano desenvolupa una brillant carrera a nivell internacional com a solista amb un repertori que abasta des del Barroc fins a la Música Contemporània, en els àmbits de l’Òpera, la Música Simfònica, el Lied i la Cançó Espanyola i Hispanoamericana de Concert.

Ha debutat en Teatres com el Liceu i el Teatre Lliure de Barcelona, el Real i el Nacional de Zarzuela de Madrid, Opera Estatal de Baviera, Teatro Lirico di Cagliari, Comunale di Ferrara, ABAO i Arriaga a Bilbao, entre molts d`altres, ams rols operístics com els de Abigail a “Nabucco” de Verdi, Carmen en l’òpera de Bizet, Santuzza a “Cavalleria rusticana”, Rossweisse a “Valquíries” de Wagner, Ernesto a “Il Mondo della Luna” de Haydn, Ruggiero a” Orlando furioso “de Vivaldi, Trommler a “Der Kaiser von Atlantis” de Viktor Ullmann, Anna I als “7 Pecats Capitals” de Kurt Weill, entre d’altres.

Paral·lelament, exerceix una intensa tasca com a recitalista i ha estat dedicataria de nombroses obres d’estrena per part de compositors com Antón García Abril, Pedro Halffter, Cristóbal Halffter, Claudio Prieto, Juan Manuel Marrero, Miquel Ortega, Juan José Falcón Sanabria, Claudia Herrerías, Diana Pérez Custodio i Ana Fontecha, creadors que han escrit per a la seva veu obres diverses, algunes d´elles sobre poemes del seu germà, el poeta Rodolfo Häsler.

Presenta nous projectes discogràfics i programes de concert inèdits, entre els quals destaca el més recent titulat “El Ladino Hoy”, un projecte de la seva creació que pretén contribuir a la difusió i a la permanència de la llengua judeo-espanyola a través de la musicalització dels poemes de la escriptora mexicana, dórigen búlgaro-sefardí, Myriam Moscona a càrrec d’un rellevant grup de dones compositores.

Artista d’una profunda sensibilitat, paral·lelament a la seva carrera i compromisos professionals més exigents, Ana Häsler aposta per la participació en produccions d’especial calat humà i artístic, que fugen del sentit més mercantil de l’art, creant projectes vinculats a la riquesa de les seves orígens multiculturals, com el titulat “Mis Raíces”.

Entre els seus àlbums discogràfics trobem “Cinco Canciones Negras “de Xavier Montsalvatge (Sony), l’òpera” Don Quixot “de Cristóbal Halffter, (Glossa Music), “Paul Bowles y España” (Columna Música), “The little Horses y otras canciones de cuna” (Armando Records) o “Polifonia de Compositores” (Institut Cervantes de Bremen), i té previst treure a la llum en CD “Mis Raíces” i “El Ladino Hoy”.

Des del 2015 és professora i cantant convidada al Festival Internacional de Música de Santa Catarina del Brasil (FEMUSC), considerat el major Festival-Escola d’ Amèrica Llatina i un dels més grans del món.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web