Adrià Cano

L’Adrià Cano Rocabayera (Barcelona, 1991) va iniciar el violoncel amb el mestre Ivan Lorenzana. Als 12 anys va entrar al Conservatori Professional de Música de Badalona amb el mestre Mark Friedhoff i va finalitzar el Grau Mig obtenint el “Premi d’Honor” per unanimitat del jurat com a millor alumne de la seva promoció.

Va continuar els seus estudis a l’ESMUC amb el mestre Damià Martínez i amb el prestigiós professor alemany Christoph Richter. Amb ell, el curs 2012/2013, segueix els seus estudis a la Folkwang Universität der Künste d’Essen (Alemanya) on va finalitzar el Bachelor (Grau Superior) obtenint la qualificació més alta possible.

L’Adrià va estudiar un Màster en especialització orquestral en el reconegut Orchesterzentrum NRW (Dortmund) que va finalitzar l’any 2016/2017 amb la màxima qualificació possible.

L’Adrià va realitzar un “Praktikum” amb la Dortmunder Philharmoniker durant el 2015 i va ser seleccionat com a academista de la Düsseldorfer Symphoniker (2017-2019) després de realitzar-hi un contracte temporal durant el 2016. Ha estat també academista de la Mahler Chamber Orchestra (MCO) durant els anys 2016-2018 i ha seguit col·laborant habitualment amb aquestes orquestres així com amb la Duisburger Philharmoniker.

Ha participat en nombroses formacions de música de cambra sota el mestratge del Quartet Casals i del violinista austríac Andreas Reiner. A més a més, ha format part del prestigiós festival de música de cambra “Villa Musica Rheinland Pfalz” (2016-2019) on hi participen joves talents del panorama musical alemany.

Des de la temporada 2023/2024 és el nou Assistent de Solista de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

L’Adrià Cano ha tocat sota la batuta de grans directors com Daniel Harding, Andrés Orozco Estrada, Adam Fischer, Axel Kober, Lutz Köhler, Antoni Ros Marbà, Pablo González, entre molts d’altres.

Ha rebut classes magistrals de professors com Xenia Jankovic, Daniel Grosgurin, Cristoforo Pestalozzi, John Sharp (Chicago Symphony Orchestra), Gregor Horsch (Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam), Tamás Varga (Wiener Philharmoniker), Floris Mijnders (Münchner Philharmoniker), Frank-Michael Guthmann (MCO-Mahler Chamber Orchestra), Tian Bonian (Gürzenich-Orchester Köln) , Ludwig Quandt (Berliner Philharmoniker), entre d’altres.

En la seva faceta pedagògica, l’Adrià ha format part de l’equip de professors de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya el 2021 i 2022. A més a més, ha estat convidat pel Conservatori Superior del Liceu per impartir classes de passatges orquestrals.

Des del curs 2022/2023, l’Adrià és el nou professor de violoncel de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

L’Adrià Cano Rocabayera toca un violoncel de l’any 1897 construït pel luthier alemany Ludwig Neuner.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web