MANIFEST SOBRE LA CONVOCATÒRIA PER A ACTUACIONS MUSICALS DE CAIXAFORUM

Notícies / Noticies ACIMC
Des de l’ACIMC volem denunciar les condicions establertes a la “Convocatòria per a actuacions musicals a CaixaForum”. Considerem que el seu autoproclamat “esperit d’oferir una plataforma a noves idees o grups” xoca de ple amb les següents incongruències, que denigren clarament el sector:
 
1. Una entitat que té uns 2.500.000.000€ de benefici anuals no hauria de promoure concerts a 150€ bruts per músic.
 
2. Malgrat la obligatorietat de l’organitzador de contractar el músic, es publica obertament que la relació serà mercantil, no laboral.
 
3. En cap moment s’anuncien la quantitat d’actuacions a la que es podrà optar o si serà només una sola.
 
4. Tot i que s’ofereixen concerts als cinc centres de CaixaForum (Barcelona, Madrid, Saragossa, Palma i Sevilla) no es fomenta crear una xarxa d’actuacions, doncs només s’accepta una proposta per músic i per una única seu.
 
5. No es cobreixen les despeses de desplaçament ni qualsevol altre càrrec associat.
 
6. I s’exigeix la cessió total dels drets d’imatge i intel·lectuals propis, i s’obliga al músic a assumir qualsevol altre dret a tercers que es pugui generar.
 
Aquestes condicions només indiquen la voluntat de l’organització de poder disposar de música en viu sense cap responsabilitat legal i a baix cost, el que, sens dubte, no serveix més que a contribuir a la precarietat de l’intèrpret.

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web