L’obra pianística de Margarida Orfila enregistrada per Isabel Fèlix

Notícies

Després d’anys d’estudi i recerca entre material inèdit, la pinista Isabel Fèlix , sòcia de l’ACIMC, presenta el primer enregistrament mundial de l’obra completa per a piano sol de Margarida Orfila, reivindicant així la figura d’aquesta compositora noucentista de precoç talent i sòlida formació, que la va captivar des del primer moment que va tenir coneixement de la seva obra.

Margarida Orfila Tudurí (Maó, Menorca, 1889 – Barcelona, 1970) va ser compositora, pianista i professora de música. De ben jove, la seva família es traslladà a viure a Barcelona. Estudià a l’Escola Municipal de Música de Barcelona i ben aviat va destacar com a pianista i compositora. Amb només disset anys fou nomenada professora de l’Escola, on exerciria la docència fins a la seva jubilació. L’esplendor cultural que impregna la Barcelona de principis del segle XX va propiciar el desenvolupament de la seva carrera, estretament lligada també a l’Orfeó Català i el Palau de la Música. El contacte amb Menorca era habitual, visitava sovint l’illa per oferir-hi concerts i la premsa es feia ressò dels seus triomfs. Casada amb el també compositor Frederic Alfonso, va rebre nombroses distincions, destacant el premi ex-aequo amb Xavier Montsalvatge l’any 1934 al XII Concurs de la Fundació Concepció Rabell i Cibils. Dins el seu catàleg, les obres per a piano són sens dubte les de major envergadura, però també va compondre nombroses cançons, peces corals, obres de cambra per a corda i piano, una sardana, un concert per a piano i orquestra… la majoria abans de la Guerra Civil Espanyola. Dona intel·ligent, ordenada, treballadora incansable que no busca la notorietat, s’autodefinia com a compositora clàssic-romàntica: Bach, Wagner i Beethoven són els seus referents. La gran qualitat i personalitat de la seva música la fan mereixedora d’ocupar un lloc en el repertori dels pianistes actuals.

Aquest disc fou enregistrat al Petit Palau del Palau de la Música Catalana el 2019. La presa de so, edició i masterització ha anat a càrrec de Gonzalo Noqué. El disc inclou un llibret de 24 pàgines en català, castellà i anglès.

Podeu adquirir el disc en següent enllaç: comprar CD “Obra pianística de Margarida Orfila”

 

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web