ImpulsACIMC, plataforma per a nous professionals impulsada per l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica

Concerts / Notícies / Noticies ACIMC

El proper 2 de març l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) inaugurarà un nou cicle de concerts i concurs a Barcelona, una iniciativa pionera a la ciutat que servirà de plataforma artística per a cinc solistes recent graduats. La voluntat de l’ACIMC és acompanyar i donar impuls a les noves generacions de músics catalans o residents a Catalunya en els seus inicis en la seva inserció en el món laboral, un acompanyament que es durà a terme de forma integral, no tant sols oferint oportunitats d’actuació en públic, sinó també proporcionant a tots els participants un servei d’assessorament fiscal i laboral com a socis de l’entitat organitzadora.

El cicle impulsACIMC constarà de cinc concerts que es duran a terme entre el 2 de març i el 21 d’abril a la seu de l’AIE (Plaça Ibèria núm. 4). Un jurat compost per músics de prestigi serà l’encarregat d’escollir d’entre els participants un guanyador que rebrà el premi AIE dotat amb 2.000 euros i diversos concerts remunerats per Catalunya.

Els solistes participants de la primera edició del cicle seran el pianista Xavier Ricarte (2 de març), la violoncel·lista Laura Peribáñez (17 de març), la saxofonista Ana Parejo (31 de març), el clarinetista Bernat Buzzi (6 d’abril) i el violinista Miquel Muñiz (21 d’abril). Tots els concerts tindran lloc a les 19.30 h i seran d’entrada lliure.

La selecció de cinc joves solistes es va dur a terme tenint en compte la qualitat interpretativa i l’interès artístic del programa proposat. A tots els participants se’ls va sol·licitar la inclusió d’una obra contemporània d’autoria catalana i es va valorar molt positivament la programació d’obres de dones compositores.

L’impulsACIMC es duu a terme amb la col·laboració de l’AIE i la SGAE.

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web