El tenor Josep Fadó celebra 25 anys als escenaris

Notícies

El tenor Josep Fadó, soci de l’ACIMC, celebra vint-i-cinc anys a dalt dels escenaris havent pogut cantar en els millors teatre i al costat de grans noms de la lírica.

La revista Opera World ha publicat recentment una entrevista amb el tenor. A l’entrevista Josep Fadó explica un dels moment que més recorda d’aquest vint-i-cinc anys: “Jeffry Tate em va dirigir a Der Rosenkavalier al Teatro Real el 2010 en una producció del Festival de Salzburg; Hi va haver un problema amb el rol del cantant italià. Una part endimoniada, amb una terrible tessitura. Jo feia un paper petit. Em va demanar si podia preparar la part del tenor italià, amb una assistent seva per resoldre aquesta situació i així ho vam fer. De la nit al dia, estava a una sala d’assajos preparant una part de l’òpera molt compromesa. No vaig arribar a cantar-ho, però el mestre Tate em va transmetre confiança i seguretat. Havia confiat en mi.”

Jose Fadó ens explica també que és el que destaca més de la seva carrera: “Jo destacaria dues coses, una a nivell personal i una altra a nivell artístic. A nivell personal, destacaria que vaig començar a dedicar-me a l’òpera relativament tard, amb 32 anys, quan el més habitual era començar abans, però hi havia unes necessitats, tenia una família i calia viure. Treballava en una entitat bancària. A nivell professional, destacaria que no vaig debutar amb papers secundaris, sinó amb Manrico de Il trovatore de Verdi. És l’òpera que he cantat més cops al llarg dels meus 25 anys amb vuit produccions diferents. Ha estat el meu estendard a la meva trajectòria.”

Podeu llegir tot a l’entrevista al següent enllaç: Entrevista a Josep Fadó por sus 25 años de carrera profesional

 

 

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web