Aquest diumenge, Reintèrprets 2022 dedicat a Gaspar Cassadó

Concerts / Noticies ACIMC

Re-intèrprets - Gaspar CassadóL’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) presenta la segona edició del Reintèrprets, iniciativa de divulgació dels grans intèrprets històrics catalans. En aquesta ocasió, l’entitat posarà llum a la figura del violoncel·lista i compositor Gaspar Cassadó i Moreu (1897 – 1966) en motiu del 125è aniversari del seu naixement.

Aquest diumenge 4 de desembre al Conservatori Municipal de Barcelona tindrà lloc una jornada amb dues conferències i un concert centrats en la vida, obra i interpretacions de Cassadó, tot sota la coordinació artística de la violoncel·lista i musicòloga Gabrielle Kaufman. En paral·lel i  durant tot el mes de novembre l’ACIMC ha realitzat una campanya de divulgació del violoncel·lista a les xarxes socials a través de càpsules audiovisuals creades especialment pel projecte.

A les 18.30 tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona un concert en que participaran cinc violoncel·listes i quatre pianistes catalans que interpretaran obres del repertori de Cassadó d’autors com Bach, Beethoven o Brahms així com obres pròpies i transcripcions. El violoncel·listes participants seran Ramon Bassal, Laura Peribáñez, Mariona Camats, Gabrielle Kaufman i Amat Santacana. Unes hores abans (12.30 i 16.30) es celebraran dues conferències sobre Cassadó en que es podrà descobrir les seves principals característiques com a intèrpret amb l’audició comentada d’enregistraments històrics i es donarà a conèixer la seva àmplia trajectòria artística a través de la relació epistolar que va tenir amb grans músics del moment. Les dues conferències aniran a càrrec de Gabrielle Kaufman i del violoncel·lista i estudiós de la figura de Cassadó Josep Bassal. Gabrielle Kaufman, coordinadora artística d’aquesta segona edició del Reintèrprets, és violoncel·lista i doctora en musicologia per la Birmingham City University, especialitzada en la recerca sobre interpretació musical. És professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona, divulgadora musical i autora del llibre Gaspar Cassadó: Cellist, Composer and Transcriber (Routledge, 2017).

L’entrada, tant al concert com a les dues conferències del Reintèrprets, serà d’accés lliure amb reserva prèvia via mail a acimc@acimc.cat 

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web