Diàlegs amb Música “Art i Pau”

Notícies

Pau Casals sempre va posar la música al servei dels ideals de pau, justícia i llibertat. El 1917 es va negar a tocar a la Rússia soviètica i uns anys més tard, el 1933, va rebutjar tocar a l’Alemanya de Hitler. Des de l’exili va ajudar milers de refugiats de la Guerra Civil espanyola i amb la Segona Guerra Mundial va intensificar el seu compromís. El 1946 es va negar a tocar als països aliats per la seva tolerància amb el règim franquista i va emprendre un llarg silenci musical. Aquesta actitud el va fer mereixedor, entre d’altres, de la Medalla de la Pau de les Nacions Unides.

Els Diàlegs amb Música: Art i Pau, organitzats per la Fundació Pau Casals amb la col·laboració de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), acolliran una conversa sobre la relació de l’art en el desenvolupament de la cultura per la pau, en la qual participaran Kristian Herbolzheimer, director de l’ICIP, Mohamad Bitari, escriptor i traductor, Anna Slizinova, soprano i fundadora d’Unlock Art i Anna Carné, violoncel·lista llicenciada especialitzada en pedagogia de l’instrument, que conduirà el diàleg. L’acte comptarà amb les interpretacions musicals del violoncel·lista Stanislas Kim, Primer Premi en el Concurs de Violoncel Klaipėda 2023, i de la pianista Marie Rosa Günter.

“Diàlegs amb música” és una iniciativa de la Fundació Pau Casals que combina música i paraula a partir del debat entre músics, intel·lectuals i experts sobre el llegat de Pau Casals i el seu compromís viu amb la música i la defensa de la pau.

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web