L’AIE, entitat que gestiona el drets dels intèrprets, disposa d’un fons assistencial per als seus socis

Informació útil / Notícies

Us informem que l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE) compta amb un fons assistencial pels seus associaciats. La inscripció per fer-se soci a AIE és gratuïta. Des de l’ACIMC us recomanem que us feu socis  ja que sinó deixeu de percebre la liquidació d’uns drets que us pertanyen com a intèrprets.

L’area assistencial té un pressuposta anual de 580.000€ que es distribueix en les següents accions:

PREVENTIVES:

Pòlisses dassegurances professionals.

Servei d’informació, orientació i assessorament.

Guies de recursos.

PROMOCIONALS:

Servei d’orientació laboral.

Newsletter informativa AIE ORIENTA.

ASSISTENCIALS:

Ajuts Assistencials.

Ajuts a projectes Assistencials.

Aliances assistencials.

En l’actualitat hi ha un desconeixement molt gran entre els intèrprets del nostre país sobre els drets d’interpretació que es generen cada vegada que una de les seves interpretacions és difosa per algun mitjà de comunicació. Tothom té clar que els compositors cobren uns drets, gestionats per la SGAE o altres entitats de gestió, cada vegada que s’interpreta, s’enregistra o s’emet una de les seves obres. Nosaltres, els intèrprets, també generem un drets, un drets de propietat intel·lectual.

La única entitat que a Espanya gestiona els nostres drets d’interpretació és AIE, Associació de Artistas, Intérpretes o Ejecutantes. AIE és una societat sense ànim de lucre que gestiona i defensa els drets dels artistes de música a Espanya, a la resta d’Europa, Amèrica Llatina, Estats Units i Àsia, i en tots els països i regions on es respecten i s’apliquen els drets de propietat intel·lectual dels artistes. Els drets que AIE gestiona són: per comunicació pública (cada vegada que se’ns emet per la radio o per televisió un concert en directe o un enregistrament publicat en CD o DVD) per lloguer o còpia privada.

Totes les plataformes de difusió tenen uns convenis signats amb AIE de manera que liquiden unes quantitats a aquesta entitat en concepte de drets de propietat intel·lectual. AIE reparteix els beneficis obtinguts de forma equitatives entre els seus associats dos cops l’any.

Per tant si ets intèrpret (com a solista o fent música de cambra) o executant (formant part d’una formació orquestral) i has enregistrat un CD o DVD, o alguna vegada se t’ha emès per radio o televisió alguna interpretació, has generat uns drets que tens la possibilitat de cobrar. Si ho vols fer només cal que et facis socis d’AIE i declaris les teves gravacions a través de la teva àrea de soci.

Per a qualsevol dubte o qüestió podeu contactar directament amb AIE Barcelona a través del telèfon: 93 292 05 55

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web