Xavier Ricarte

El pianista manresà ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical tant per la interpretació com per a la improvisació.

Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya passant per sales com l’Atlàntida de Vic, l’Auditori Enric Granados de Lleida, l’Auditori AXA de Barcelona entre d’altres sales, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Al llarg dels següents anys, ha obtingut Matrícula d’Honor en els estudis de interpretació clàssica i en música de cambra.

Fins ara a rebut formació de mestres com Carles Julià, Katia Michel, Akiko Ebi, Robert D. Levin, Dmitri Alexeev, Peter Jablonski, entre d’altres.

La seva vessant musical també s’extén a una formació de música de jazz i de improvisació en diferents estils, rebent formació de músics com Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Deejay Foster o Llibert Fortuny.

El 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el 1r Premi “Mejor intérprete en música contemporánea” en el Concurs Intercentros Melómano li han donat la sortida a nivell nacional i a nivell internacional, en solitari, amb música de cambra i juntament amb petites orquestres, com la Jeune Chamber Orchestre de Paris, interpretant concerts per piano i orquestra de J.S.Bach, W.A.Mozart i E.Grieg.

La Fundació Ferrer-Salat li ha otorgat les prestigioses Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca dExcel·lència, per tal de poder estudiar tota la carrera de forma gratuita en el Conservatori del Liceu, on actualment està estudiant 4t de Grau Superior sota la tutela d’Alba Ventura.

A banda dels seus estudis en el Conservatori també forma part de l’equip de Press-Music, portal online de difusió i crònica musical.

Recentment ha estat acceptat a la North Texas Univeristy per tal de poder cursar el Màster en interpretació pianística sota la tutela del mestre Vladimir Viardo, guanyador de la Medalla d’Or en el Van Cliburn International Piano Competition.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web