Xavier Iglesias Carré

Nascut a Barcelona, ha realitzat el grau superior de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el pianista i concertista Michel Wagemans. També va cursa el Màster d’Interpretació Avançat sota la tutela de Denis Lossev a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment, rep consells del pianista Lluís Rodríguez Salvà i la concertista-professora Rose-Marie Cabestany.

Anteriorment, es forma amb Carles Marquès al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

​Recentment, ha guanyat el Premi del IV Concurs “Antoni Besses” d’interpretació pianística.

També, es mou en el terreny de la composició. En aquest àmbit ha rebut classes de grans mestres com són Xavier Boliart, Carles Guinovart i Benet Casablancas​​

L’any 2006, estrena la seva primera obra anomenada “L’Aufàbrega” basada en la poesía de Joan Maragall i interpretada per Ludmila Alexandrova (soprano), Manel Martínez (viola) i Xavier Iglesias Carré (piano) a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona. El 2013, s’ha estrenat una  peça​d'”Homenatge al Barça” interpretada per Roger Gibert al CaixaForum de Barcelona durant el cicle de compositors catalans del S. XX i XXI.​ El 2014, Xavier Iglesias va guanyar el Premi de Composició “Conservatori de Girona” 2014 amb l’obra “Imeon Waltz” per a piano i violí i va ser estrenada per Alfred Cots (violí) i Montse Cases (piano). Al febrer del 2015, el pianista Linus Montolio li va estrenar a l’Auditori Viader de Girona la “Fantasia sobre el judici final de Miquel Àngel” fresc que s’hi va inspirar.

Ha rebut MasterClass de Peter Bithel, Kurt Seibert, Imre Rohman, Hyo Sum Lim, Lluís Rodríguez Salvà, Luiz de Moura Castro, Ramon Coll, Christopher Elton, David Kuyken, Antonio Sánchez Lucena i Albert Atenelle.

Com a solista ha actuat a l’Auditori de Conservatori superior del Liceu, Auditori Viader de Girona, Sala Tarafa de Granollers, Centre Aragonès de Barcelona, a l’Auditori de l’ONCE, entre altres.Lloc web: https://www.xavieriglesiaspiano.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web