Rubén Russo

Nascut a Madrid, el 22 de juny de 1997. A partir dels sis anys comença l’estudi del piano a l’Escola de Música Pinzón, on s’inicia sota la direcció del seu pare, professor i músic professional. Als vuit anys ingressa al Conservatorio Ángel Arias Macein, actualment Federico Moreno Torroba, de Madrid on finalitza el Grau Professional. En aquest període va rebre tres cops el Primer Premi del Concurs de Piano Yamaha-Hazen, en categoria infantil actuant a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.

Obté nombrosos premis nacionals i internacionals: Tercer Premi al Concurs “Gabriel Terol Machí” Tercer Premi, Joves Pianistes, Viguellina de Órbigo; Segon Premi del Concurs de Piano “Marisa Montiel” a Linares. Segon Premi i Premi al millor intèrpret de Chopin al Concurs Internacional de Piano “Julio García Casas” organitzat per Joventuts Musicals de Sevilla; primer premi Ciutat de Almorandiel de Toledo; Primer Premi al Concurs Internacional Asociety Internacional Cultural “Bell’Arte”; Primer Premi en la categoria juvenil al “International Piano Competition Maria Herrero”. Primer Premi en la categoria juvenil del I Fòrum Musical de la Serra de Segura, 2013; Premi Ramon Llull 2014 al millor intèrpret d’un compositor mallorquí; Primer Premi en la categoria juvenil del II Concurs Internacional de Piano Villa de Madrid 2014; finalista i únic pianista seleccionat al 27è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades 2016; Segon Premi i Premi Especial del Concurs Internacional de Les Corts de Barcelona, 2016; Tercer Premi al XVIII Piano Competition Santa Cecília, ciutat de Porto; Beca Steinway & Sons Gotemburg al Piano Festival, Suècia, Agost al 2016; segon Premi del Concurs Internacional de Música de Cambra i Piano Ciutat de Mataró i Primer Premi del 47è Concurs Joves Pianistes de Catalunya deVilafranca de Penedès.

Rep Masterclass dels professors Claudio Martínez Mehner, Ana Guijarro, Àngel Gago, Luca Chiantore, Piort Paleczny, Galina Eguizarova, Leonel Morales, Joaquín Soriano, Marta Zabaleta, Luis Fernando Pérez, entre molts d’altres. A la Universitat Alfonso X de Madrid estudia amb el Professor Iván Citera. Destaquen els concerts i recitals oferts a: Auditori Nacional de Madrid. Teatro “Francisco Rabal” Pinto, Auditori “CentroCentro”, “Palacio de Cibeles”, Conservatorio Pedro Aranaz i Auditorio de Música de la ciutat de Cuenca. Casa de Cultura Xàbia i Benimodo, Saló de Plens de l’Excm. Ajuntament de Sant Sebastian. Auditori ciutat de Atarfe i Manuel de Falla de Granada, Auditori de Centre Cultural “Sa Nostra” de Palma de Mallorca, Festival de Tardor de Sòria 2013 i 2014, etc. Amb l’Orquestra Simfònica de la Universitat Carlos III de Madrid, sota la direcció del Mestre Manuel Coves, actua amb gran èxit en la representació de “Carmina Burana”, el 2013. El 2015 interpreta el Concert nº 3 en Do m de Beethoven al “Teatro Francisco Rabal” sota la direcció de Jerónimo Marín. Participa en la gravació del nou CD “Joves Talents” patrocinat per la Fundació Avanza de Sevilla. Col·labora en el Projecte Didàctic del Centre Nacional de Difusió Musical, dirigit per Fernando Palacios.

El 2018 amb motiu de la commemoració de l’armistici de la primera guerra mundial, actua dins el cicle Europa 18/18, al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Ha estat becat per AIE, per a participar en els Cursos Internacionals Manuel de Falla i la Masterclass del Mestre Pierre-Laurent Aimard. Concursa i obté la beca “Joves Promeses” atorgada per la Fundació Ferrer Salat, per a cursar Estudis Superiors al Conservatori Superior de Liceu de Barcelona. Posteriorment es premiat amb la Beca Excel·lència patrocinada per la mateixa entitat per continuar i finalitzar els seus estudis sota la Direcció del Mestre Josep Maria Colom. Periòdicament participa en activitats i concerts del Centre “Estudios Musicales Pinzón” de Madrid.

PDF Biografia

Lloc web: http://rubenrusso.net

2021© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web