Compositor, director d’orquestra i de cor i pianista, va nèixer a Lleida el 1974 on va començar els seus estudis musicals. Al Conservatori Superior de Música de Barcelona obté el Títol Professional de Composició i Instrumentació i els Títols Superiors de Solfeig, Piano, Direcció Coral i Direcció d’Orquestra. Va ampliar els seus estudis de direcció als Meisterkurse de Viena amb el mestre Salvador Mas. Ha rebut nombrosos premis tant en el camp de la composició com en el de la direcció, destacant el Premi d’Honor de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Barcelona, el Premi “Ateneu Popular de Ponent” de composició per l’obra simfònic-coral “Visc en una ciutat” amb lletra de la poetessa lleidatana Rosa Fabregat o el Premi de Composició de la Fundació Orfeó Manresà per l’obra coral “Cançó a Mahalta” amb lletra de Màrius Torres.

En el camp de la direcció el seu repertori abarca grans obres clàssiques com el Rèquiem de Mozart, la Simfonia núm. 5 de Beethoven, la Missa núm. 2 de Schubert, el Glòria de Vivaldi, el Rèquiem de Fauré i altres estrenes de compositors contemporanis.Darrerament ha sigut director assistent al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a la producció del teatre Ander Wien de Viena de l’òpera “Les Pêcheurs de Perles” de Bizet amb el mestre Yves Abel.

Ha estat el director i fundador de la Jove Orquestra de Cerdanyola i és el director del cor i de l’Orquestra Aulos de l’Escola Municipal de Música de Cerdanyola, on combina la seva faceta concertística amb tasques pedagògiques. La temporada 2013-2014 va assumir la tasca de director artístic de la temporada musical de l’ajuntament d’aquesta ciutat.
Sempre implicat en projectes pedagògics, ha participat en espectacles com Bim-bom, nadons al Palau i Zigzag, passets al Palau sent el compositor, arranjador i pianista. També ha estat el compositor en exclusiva de l’acte central dels concerts familiars del centenari del Palau de la Música Catalana, amb la cantata “Sent Cent” per a cors, piano i percussió. Darrerament ha estrenat l’espectacle “Meravellós Mahler” al Palau de la Música Catalana com a pianista, arranjador i director musical.
Ha compost nomboses obres per a cor, orquestra i diversos instruments, així com musicals i òperes de les que en destaca “Retrato de Soledad” amb llibret del guardonat Jordi Sierra i Fabra. A la temporada 14/15 es representà, al Teatre del Raval, el seu musical La Monyos amb lletres de l’Albert López Vivancos, del qual en va ser el compositor i director musical.
Des del 2005 és el director del Cor de l’Orfeó Lleidatà. Aquesta tasca l’ha dut a realitzar concerts arreu del territori i també li ha permés estrenar obres com el Concert per a piano i cor amb l’Orfeó Català al Palau de la Música. Darrerament, amb el Cor de l’Orfeó Lleidatà ha estat nominat als Premis Enderrock pel seu darrer disc CHRISTMAS.CAT amb versions pròpies de nadales de tota la vida.
Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, amb la qual ha debutat al Teatre Nacional de Catalunya amb èxit de crítiques i on va estrenar la seva obra Essència en homenatge a la Fundació que porta el nom de la gran soprano catalana. És també amb l’OSVA que ha estrenat dues cançons amb lletra de la pròpia Victòria dels Àngels dirigint la soprano basca Ainhoa Arteta en el marc del seu debut al Festival Internacional de Música Castell de Peralada amb gran èxit de crítica i públic.
Músic inquiet, innovador i eclèctic, darrerament ha estat conegut com a jurat del concurs de TV3OH HAPPY DAY! on ha donat a conèixer les virtuts del cant coral i les seves col.laboracions als mitjans s’han fet habituals.  Ha presentat la secció “En clau de Pardo” al programa DIVENDRES de TV3, col.labora amb el Suplement de Catalunya Ràdio, al peograma TOT ES MOU de TV3 i té el seu programa propi amb l’Albert Galceran a Catalunya Música: “Els homes clàssics”.Lloc web: https://www.pedropardo.net/

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web