Oriol Garcia Molsosa

Comença a estudiar clarinet amb en Carles Riera (amb qui estudia fins l’any 2009). És ell qui li obre les portes al món de la música antiga donant-li la oportunitat de conèixer els diferents clarinets històrics. Estudia clarinet històric a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb en Lorenzo Coppola. El 2012 obté el Màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga de l’ESMUC i la UAB sota la tutela de Lorenzo Coppola i Josep Borràs amb un estudi sobre el Clarinet Xuriach del Museu de la Música de Barcelona. Ha rebut classes magistrals de clarinetistes com Eric Hoeprich, Jane Booth o Harry Sparnaay.

És membre de l’Ensemble Una cosa rara amb qui ha realitzat concerts i espectacles pedagògics arreu. Des de 2012 forma part del trio de corni di bassetto Stadler Trio juntament amb Eric Hoeprich i Albert Gumí. A més, el seu interès per la música de cambra l’ha portat a tocar en diversos projectes. En el camp orquestral ha tocat en orquestres amb instruments històrics com la Freiburger Barockorchester, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Barroca de Sevilla o la Capilla Real de Madrid. Ha actuat en festivals com el Festival de Música Antiga de Barcelona, el Festival d’Edinburgh o al Festival d’Aix-en-Provence.

Compagina la seva activitat professional amb la docència a l’Escola Municipal de Música-Conservatori de Grau Professional Josep Maria Ruera de Granollers i l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich de la Garriga. També en el camp pedagògic, ha participat en diversos espectacles familiars i escolars i és col·laborador habitual de la Fundació Obra Social La Caixa per a qui ha dissenyant materials pedagògics, espectacles i tallers per a escoles. Quan té una estona, aparca el clarinet per escriure contes. Però això ja és una altra història…
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web