Oriana Kemelmajer Alías

Pianista nascuda a Mar del Plata, Argentina, el 2002. Va realitzar des de molt petita els seus estudis de piano amb la seva mare, la pianista Graciela Alías.

El 2014 va guanyar el Primer Premi al Concurs Nacional de Piano “Catedral de La Plata”, essent la concursant més jove.

Als dotze anys va realitzar el seu primer recital de piano, i des d’aleshores s’ha presentat a Argentina com a solista i en concerts de música de cambra a sales com el CCK (Saló d’Honor, Sala Argentina i Cúpula), Auditori de la Fundació Beethoven, Museu Fernández Blanco, Espai Aguaribay, a Buenos Aires; Aliança Francesa i Teatro Colón de Mar del Plata. També a altres ciutats de l’interior com La Plata, Blava, Olavarría, Bolívar, Villa Gesell. A l’estranger ha actuat a l’Ecuador, Itàlia, Suïssa, França i Espanya.

Va rebre Màsterclasses de Boris Giltburg (Rússia-Israel), Dimitri Vassilakis (Grècia), Jordi Mora(Espanya), Cinzia Bartoli (Itàlia), Tensy Krismant (Cuba), Edith Fischer (Xile-Suïssa), Armands Abols (Letònia),Josep Colom (Espanya), Juan Lago (Espanya), Stanislav Pochekin (Rússia), Romà Pallottini (Itàlia-França), George Pludermacher (França), i Denis Pascal (França), entre d’altres.

El 2016 va obtenir el Primer Premi al V Concurs Internacional de Música Clàssica “Jovenes Talentos”, a la ciutat de Cuenca, Equador. Als quinze anys va debutar com a solista amb orquestra, i des de llavors s’ha presentat amb els següents formacions: Orquestra Simfònica de Mar del Plata i Simfònica d’Olavarría a Argentina, Simfònica de la Universitat de Cuenca i Orquestra de Cambra de la UARTES a Equador. Ha estat dirigida per Diego Lurbe, Roberto Buffo (Argentina), William Vergara i Juan Isidre Mejía.

En nombroses ocasions va participar al “Campus de Música de Cambra, Solistes i Direcció Santa Maria de la Harmonia”, a càrrec de Jordi Mora. Va participar com a becària del “29e Cours International de Piano 2018”, a Blonay, Suïssa, essent en tots dos cursos seleccionada per als concerts finals.

El 2019 va realitzar diverses presentacions als Festivals MusicAlp a Tignes, França i Festival Internacional de Música de Marbella 2019, Espanya. El mateix any va obtenir el Primer Premi, el Premi Especial-Beca i el Premi Mozart a la millor interpretació de l’obra clàssica al Concurs Internacional de Piano “Rising Stars” a Marbella, Espanya.

Al setembre de 2020 va entrar al al Conservatori Superior de Música Liceu de Barcelona, a la càtedra de Stanislav Pochekin. Al desembre del mateix any va guanyar el Segon Premi i el Premi a la millor interpretació de L. v. Beethoven al Concurs Internacional de Piano “Villahermosa” de Mèxic; a més va guanyar el Primer Premi per unanimitat del jurat al Concurs Nacional de Piano Siete Lagos / Kaio Schommer Preis (Argentina).

Al maig del 2022 va guanyar per Concurs la Beca d’Excel·lència que atorga la Fundació de Música Ferrer-Salat, que dóna suport a joves personalitats de la música clàssica.

Al setembre del mateix any va actuar com a convidada al Cicle de Concerts Clàssics del Festival Internacional de Música de Marbella 2022 (Espanya). La seva intensa activitat artística inclou recitals com a solista i de música de cambra amb diferents agrupacions, amb formacions vocals i instrumentals de duos i trios, amb els quals realitza freqüents presentacions per Espanya.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web