Mireia Planas

Mireia Planas, neix a Barcelona on realitza els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música. Es forma com a pianista amb els mestres Sofia Puche i Antoni Besses, amb qui finalitza els estudis de virtuosisme obtenint el Premi d’Honor de Grau Superior. Completa la seva formació humanística amb la llicenciatura en Història per la UB. Personalitats pianístiques com Louiz de Moura, Frederic Gevers i, principalment, Miquel Farré han influït de manera significativa en la seva evolució com a intèrpret.
Ha estat becada en diverses ocasions. Amb la beca de la Fundació Pedro i Pons amplia la seva formació a l’Academia Chiggiana de Siena amb Paul Badura Skoda.
La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diversos guardons: el Premi d’Honor del Grau Elemental, la Menció d’Honor del Grau Mitjà i l’esmentat Premi d’Honor de Grau Superior de Piano, tots ells atorgats pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, a més del Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya i el Concurs Joan Massià de Piano.
La seva activitat musical ha estat múltiple i diversa, tant en recitals de piano, amb concerts enregistrats per Catalunya Música i per RNE, com a solista amb orquestra. També ha conreat el camp de la música de cambra essent fundadora del Trio Bruc juntament amb Eulàlia Nosàs (violoncel) i Joan Devesa (†) (clarinet). Amb aquesta formació ha realitzat diverses actuacions des de la seva presentació al Paraninf de la Universitat de Barcelona dins del cicle Música a la Universitat. També forma duo amb el violinista Agustí Coma portant a terme una intensa activitat concertística que els porta a actuar entre d’altres, a l’Auditori de la Fundació March de Madrid, obtenint un gran èxit de públic i el reconeixement de la crítica. Ha actuat amb la Orquestra de l’Empordà-Llenguadoc i amb la City of Leeds Youth Orchestra interpretant el triple concert de Beethoven.
Des de 1987, i per oposició, és professora de piano del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i en l’actualitat cap del Departament de Piano.
Recentment ha participat junt amb els pianistes Josep Ma. Colom , Antoni Besses, Carme Poch i el violinista Lluís Guinovart, en un recital en homenatge als 100 anys del catedràtic d’harmonia, contrapunt i fuga i primer contrabaix de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, mestre Josep Poch, de qui en fou, com ells, deixeble.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web