Mireia Farrés

Trompeta solista de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i professora a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), aquesta jove trompetista es va formar al Conservatori de Música de Manresa, on va obtenir el Premi d’Honor de Trompeta i el Premi d’Honor de Música de Cambra.

Va prosseguir els seus estudis a New England Conservatory de Boston, becada per la mateixa Universitat. Alumna destacada del mestre Charles Schlueter, va obtenir en aquesta universitat el Premi de el Departament de Vent, així com també Menció d’Honor en l’especialitat de solista i el Premi Honor Brass Quintet, en l’especialitat de música de cambra.

La seva experiència orquestral va començar a una edat primerenca, sent membre de la JONC. Més endavant va ser trompeta solista de l’Orquestra Ciutat de Granada (2000- 2004).

A causa dels seus brillants i emotives interpretacions ha estat solista convidada en moltes orquestres com l’Orquestra de Cambra de Vic i Terrassa, Orquestra Nacional d’Andorra, Orquestra Simfònica de Granada, Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra Simfònica de Praga, Orquestra Simfònica Salvador de Bahia i Orquestra de Cambra de Viena. La solista ha participat al Festival Pau Casals de Prada de Conflent, Festival de Torroella de Montgrí, Festival de Peralada i Festival Grafenegg, tocant en primícia una obra de Matthias Pintscher per a 2 trompetes al costat de Tine Thing Helseth. Recentment ha estat en gira per Espanya amb l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria dirigida per János Kovács. Ha actuat amb Christian Zacharias, Jaime Martín, Yuja Wang i Martha Argerich, entre d’altres.

La seva vocació per explorar les possibilitats sonores més coloristes i intimistes de l’instrument l’han portat a participar en diverses formacions de cambra, com el duet amb la pianista Mercè Hervada, interpretant música original per a trompeta i piano en diversos festivals d’Espanya, Alemanya i Itàlia.

És una artista molt versàtil. Sovint explora nous camps interpretatius com la música improvisada, col·laborant amb grans músics com Llibert Fortuny (saxo) i Manel Camp (piano) en els projectes Jazz Nadal i Jazz Bach.

Ha estat professora del Conservatori Superior de Música de Mallorca i del Conservatori de Granollers. Actualment, a part d’exercir la tasca docent a l’ESMUC, col·labora com a professora amb joves orquestres de l’estat, com la JONC i la JONDE, imparteix classes al Festival de Verbier i a l’Aurora Music Festival i exerceix de jurat en concursos com el ARD, a més d’impartir classes magistrals en conservatoris superiors d’Espanya i Europa.

El seu caràcter proper fa que sigui convidada amb freqüència pels mitjans de comunicació per a entrevistes, debats i diversos programes.

La Federació Mundial de Joves Líders i Emprenedors li va atorgar el Young Award, concedit per la Jove Cambra Internacional de Catalunya. També ha estat guardonada amb el premi TOYP (The Outstanding Young Person) en la categoria d’èxits culturals.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web