Miquel Bofill

Després de la concessió de la Medaille d’Or al CNR de Bordeaux el 1985, Miquel Bofill ha actuat en prestigioses sales de concerts d’Espanya, França, Holanda, Itàlia, Alemanya, Àustria, Romania, Japó, Corea, Sudan i Estats Units: la Sala Orquestra Filharmònica de Berlín Potsdamer Platz, Òpera de Frankfurt, Auditori de Tòquio, Auditori de Seül, The Symphony Hall Osaka, Auditori de Kyoto, Teatre Rossini de Pesaro, Teatre Àngel Guimerà de Tenerife, Auditori de Sevilla, Auditori Manuel de Falla de Granada, Palau de la Música de Barcelona, Palau de la Música de València i Auditori de Música de Barcelona, etc. Miquel Bofill va estudiar saxòfon al Conservatori Superior de Música de Barcelona i completa la seva formació al Conservatori Superior de Música de Bordeaux. Entre els seus mentors es troba Fernando Ribate, Adolf Ventas i Jean Marie Londeix.

Durant els últims anys, Miquel Bofill és solista i forma part d’orquestres com l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de Cadaqués, Barcelona 216, Orquestra de Pamplona, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfònica de Granada, l’OBC. Ha col•laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya des de 1987. Bofill ha treballat amb prestigiosos directors com E. Berstein, FP Decker, L. Foster, JL Koenig, S. comissiona, A. Ros Marbà, J. Pons, E. Colomer, S. Brotons, A. Tamayo, I. Martínez Izquierdo, A. García Asensio, García Navarro i Víctor Pablo Pérez, entre d’altres i artista com Montserrat Caballé, Barbara Hendricks i Michel Camilo. Ha gravat per als segells Turtle Records, Emergo Classics, ARS Harmonica, Audiovisuals de Sarrià, Anacrusi, Musikene, Vers, Kairos, Naxos i Polifonia i ha participat en nombrosos enregistraments per a la ràdio i televisió com La UER, TVE, RNE Ràdio Clàssica, france Musiques, RAI2, RF, ADR, SWR i DR.

Membre fundador del “Quartet Sax de Barcelona” i director de la formació “SAX 13″. Des de 1990 és catedràtic de saxòfon per oposició al CSMM de Barcelona. Des de 2002 és professor de música de Cambra i saxòfon de l’Escola Superior de Música de Barcelona ESMUC.Lloc web: http://www.miquelbofill.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web