Marta Urzaiz

Clarinetista vocacional, apassionada de la música simfònica i cambrística, desenvolupa una tasca polifacètica com a intèrpret, docent i editora de partitures.

Natural de Sabadell, ha estudiat a l’Escola Superior de Música de Catalunya de la mà de Xavier Castillo i treballant amb mestres com Josep Fuster, Jordi Mora, Xavier Puig o els germans Tomàs del Quartet Casals.

L’any 2020 va debutar amb el seu primer disc “Femina Feminae”, interpretant música de nova creació per a clarinet i piano del compositor català Gerard Pastor, explorant un llenguatge musical molt proper i personal: des del romanticisme fins a l’expressionisme passant per un impressionisme molt íntim.

Actualment forma el duet Urzaiz-Cullell amb el pianista Ferran Cullell, interpretant aquest nou repertori així com altres obres icòniques del repertori per a la formació.

Ha format part de diverses formacions, com la Bruckner Akademie Orchester, la Banda de la Federació Catalana Societats Musicals o l’Orquestra Simfònica Segle XXI, treballant amb directors com Jose-Rafael Pascual Vilaplana, Jordi Francés, Jordi Mora, Gerard Pastor o Xavier Puig. Més enllà de la vessant concertística, realitza una tasca com a pedagoga del clarinet, com a arranjadora, editora de partitures, productora de la Furius Music Orchestra, taques organitzatives de formacions com la Cobla Simfònica Catalana o l’Orquestra Simfònica Segle XXI, o programadora Fmod, destacant el treball realitzat als llibres immersius en format App de iClassics Collection, com el iWilde Collection o el Fantasma de Canterville.Lloc web: https://www.martaurzaiz.com/?lang=es

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web