Marisa Martins

La mezzosoprano hispano-argentina va iniciar el seus estudis a Buenos Aires i els va continuar al Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

El seu repertori operístic abasta principalment Monteverdi (Ottavia, Proserpina, Minerva), Mozart (Dorabella, Annio, Zerlina, Idamante, Tamiri) i Rossini (Zaida, Doralice, Roggiero), rols que ha interpretat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Teatre de la Zarzuela i Teatre Real de Madrid, Teatre de la Monnaie de Brussel•les, Rossini Opera Festival de Pesaro, Festival Mozart de A Coruña, entre d’altres. En el 250è aniversari de Mozart, debutà al Festival de Salzburg amb “L’oca del cairo” i “Lo sposo deluso”.

Especialment interessada en la relació veu-moviment, intervé en produccions que combinen música i dansa contemporània en els teatres de Basilea, Lucerna, Hebbel-Theater de Berlín, L’Òpera de Colònia, Brooklyn Academy of Music de Nova York, Festival de música antiga d’Innsbruck.

En el camp del Lied sent predilecció per la música francesa i espanyola, la qual cosa l’ha dut a estrenar diverses obres de compositors catalans com Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Enric Palomar, David Padrós, Josep M. Mestres Quadreny i Jordi Rossinyol.

Guardonada amb l’Orphée d’Or 2008 a la categoria “Grandes Voix Humaines. Henry Jacqueton” per “El gran burlador” del segell Lauda. De la seva discografia destaquen també “Monteverdi Madrigali Guerrieri ed Amorosi” –Harmonia Mundi-, amb René Jacobs; Frederic Mompou –Warner Music- amb l’Orquestra Real Filharmonía de Galicia; i de Columna Música: “Frederic Mompou –Combat del Somni-“; “Requiem” de Xavier Benguerel (premi CD Compact 2007 –categoria Música Coral- ; “Xavier Montsalvatge Integral de Canto (Vol. I)” i, del mateix compositor, l’òpera “El gato con botas” amb Antoni Ros Marbà i l’Orquestra del Liceu (nominada per als premis Grammy del 2004 al millor enregistrament d’òpera).Lloc web: https://marisamartins.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web