Marina Rodríguez Brià

Neix a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) i estudia als Conservatoris de Barcelona, Perpignan i a la Universitat Autònoma de Barcelona i es llicencia en Música i en Filologia Francesa. Amplia estudis en cursos internacionals i obté diversos premis en concursos de piano, música de cambra i poesia. Ha actuat en sales com ara la Staatsoper Unter den Linden de Berlín, la Laeiszhalle d’Hamburg, The Sage de Gateshead, la Nikolaisaal de Potsdam,  Òpera de Stuttgart, Aalto Òpera d’Essen, Teatro Gran Rex de Buenos Aires, Instituto Cervantes i Fundación March de Madrid, i en els festivals internacionals de Grafenegg (Àustria), Düsseldorf, Expo-Hannover o Ludwigsburg, entre molts altres.
De l’any 1999 al 2005 va actuar amb José de Udaeta i Belén Cabanes, a prestigiosos teatres d’òpera europeus. Amb Belén Cabanes continua l’activitat concertística. Ha gravat en nombroses ocasions per les ràdios del país i d’Alemanya, França i Itàlia. Ha publicat tretze discs. Ha interpretat música espanyola a Colòmbia, Chile, Argentina, als Estats Units i a diversos països europeus. Estudiosa del compositor Muzio Clementi i del seu temps, ha publicat dos discs amb obres d’aquest autor, un d’ells interpretat en un pianoforte original Clementi & Co. És membre fundadora de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona. Dedicada també a la recerca, escriu articles per a publicacions especialitzades. Ha estat comissària de vàries exposicions.
Dona conferències i recitals a institucions culturals diverses. A la Universitat de Barcelona ha impartit i coordinat cursos. El 2017 ha estat convidada als Estats Units a participar en les conferències de la Historical Keyboard Society of North America, tocant en el concert d’obertura i donant la conferència-recital Fernando Sor in London. His Relationship with the London Piano School. El 2019 a l’International Geelvinck Fortepiano Festival d’Holanda amb recitals de piano sol i una ponència.

La premsa va dir:

“Rodríguez feels visibly and audibly in her element” (Sander Grootendorst 11-08-19 “DE STENTOR” – Zutphen (Holland).
“Marina Rodriguez-Bria played her recital program “Clementi & Friends” with brilliance and fiery Spanish passion”. (A.R.  Geelvinck. 2019. 9th Geelvinck International Fortepiano Festival).

Amb Montserrat Gascón ha estrenat el recital Veus de fusta i cristall, amb una flauta de vidre Claude-Laurent i un fortepiano Collard, originals del segle XIX. Ha tocat al cicle Música al Claustre de l’IEC 2021. Ha comissariat la Mostra Ferran Sor a la Fundació Rocamora en ocasió del bicentenari de l’estrena del seu ballet Cendrillon (maig-juny 2022). Actualment presenta el recital de piano sol Beethoven i els músics de Londres (inclòs a programa.cat).

PDF Biografia

Lloc web: http://marinarodriguezbria.blogspot.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web