Marina Rodríguez Brià

Marina Rodríguez Brià neix a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) i estudia al Conservatori Superior Municipal de Música  de Barcelona, al Conservatoire National de Musique, Danse et Art Dramatique de Perpignan (França) i a la Universitat Autònoma de Barcelona i es llicencia en Música i en Filologia Francesa. Amplia estudis en diferents cursos internacionals i obté diversos premis en concursos de piano, de música de cambra i de poesia.

Ha actuat en sales com ara la Staatsoper Unter den Linden (Òpera estatal de Berlín), la sala Laeiszhalle d’Hamburg, l’auditori The Sage de Gateshead, la Nikolaisaal de Potsdam, L’Auditori de Barcelona, Òpera de Stuttgart, Teatros del Canal de Madrid, Palau de la Música de Barcelona i de València, Aalto Òpera d’Essen, Casa da Musica d’Oporto, Teatro Gran Rex de Buenos Aires, Teatro Colón de Bogotá i en els festivals internacionals de Grafenegg (Àustria) i Ludwigsburg (Alemanya) o el “Gaudí 2nd World Congress” 2016, entre molts altres.

Ha gravat per diferents emissores de ràdio i cadenes de televisió d’Espanya, França, Itàlia i Alemanya. Ha gravat més de deu discs amb obres de compositors russos, dos monogràfics de Muzio Clementi, danses del romanticisme per duet de piano, música espanyola per piano sol, un monogràfic d’Albéniz, etc.

Estudiosa del compositor Muzio Clementi, ha enregistrat un disc amb sonates i danses d’aquest autor, interpretades en un pianoforte Clementi & Company històric (Clementi on a Clementi & Co square piano. Ultramarina Creations, 2015). Ha assistit a les conferències internacionals Muzio Clementi and the British Musical Scene celebrades a Lucca el 2015. Ha donat la conferencia “Clementi, músic i constructor” al Museu de la Música de Barcelona dins el cicle Els instruments musicals en estudi (2016).

A la Universitat de Barcelona ha impartit el curs “Un viatge musical amb Clementi” dins el cicle “Gaudir UB”, el 2016. També ha coordinat el curs “Anglaterra al voltant d’un piano. Música, art i societat. El pas del segle XVIII al XIX a través del polifacètic músic Muzio Clementi” als cursos d’estiu “Els Juliols 2016” de la mateixa universitat. I el 2017, dins el mateix cicle, coordina el curs “Els viatges, la música i l’escena entre els segles XVIII i XIX. Del pensament il·lustrat a l’emotivitat de l’individu. El músic Muzio Clementi com a model del canvi de mentalitat”. 

Ha estat convidada a participar en les conferències de la societat Historical Keyboard Society of North America de 2017, tocant en el concert d’obertura i donant la conferència-recital “Fernando Sor in London. His Relationship with the London Piano School”, amb obres de F. Sor i Clementi.

PDF Biografia

Lloc web: https://www.marinarodriguezbria.com

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web