Maria Torres Melgares

Maria Torres Melgares és una saxofonista terrassenca resident als Estats Units que està involucrada en projectes musicals que connecten cultures i nacionalitats diverses. Ha rebut més d’una vintena de premis en concursos internacionals tant de solista com de música de cambra, incloent el 1r Premi al Concurs Vandoren Emerging Artists (Estats Units, 2022), 1r Premi al VIII Concurso Internacional de Saxofone “Vitor Santos” (Portugal, 2021), 1r Premi al Concurs Elise Hall for Emerging Saxophonists (Estats Units,2021), 1r Premi al 94è Concours International Léopold Bellan (França, 2020), entre d’altres.

En l’àmbit de música de cambra, forma part del Fließen Duo, Tekhenu Quartet, Barcelona Sax Project i ocasionalment d’altres grups internacionals. Ha col·laborat amb l’Iowa City Community String Orchestra, New World Symphony Orchestra, Ann Arbor Symphony Orchestra i l’European Union Young Woodwind Orchestra. Addicionalment, la Maria contribueix activament al món del business musical amb les pràctiques que desenvolupa a l’agència de management d’artistes Sheldon Artists i a la plataforma educativa online International Saxophone Academy. En la disciplina d’ensenyament, ha estat professora de saxòfon al programa MStars de la Universitat de Michigan i serà la professora assistent de saxòfon de la Universitat d’Iowa durant els cursos 23/24 i 24/25.

La Maria ha rebut nou beques per tal de poder realitzar els seus estudis, graduada de la Universitat de Michigan amb el Màster de Música en interpretació de saxòfon i dos certificats en Emprenedoria en les Arts i Lideratge; i en Diversitat, Equitat i Inclusió. Va completar els estudis superiors a la Fundació Conservatori del Liceu amb el recolzament de la Fundació Ferrer-Salat i actualment cursa el Doctorat d’Arts Musicals en interpretació de saxòfon i música de cambra a la Universitat d’Iowa.Lloc web: https://es.mariatorres-sax.com/

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web