Maria Mateu

Nascuda a Terrassa, la soprano Maria Mateu realitza els estudis de Cant amb Montserrat Pueyo i obté Matrícula d’Honor, Premi d’Honor de Grau Mitjà i el Títol Superior de Cant.
Perfecciona la seva formació vocal durant un any a l’“Escuela Superior de Canto” de Madrid i completa la seva formació treballant el seu repertori operístic des de 1998 al 2004 amb la Catedràtica de Cant de l’Academia Estatal Superior de Sofia, Matilda Pinkas.
Ha seguit cursos d’interpretació amb diferents mestres internacionals com: Paul Schilhawsky, Gino Bechi, Alfredo Kraus, Montserrat Caballé, Miguel Zanetti, Helmut Lips, Enriqueta Tarrés, Marimí del Pozo, Isabel Penagos, Emma Kirkby i Carmen Bustamante.
Ha cantat amb orquestres com la “Simfonica d’Anzoàtegui” (Veneçuela) i “Pablo Sarasate” (Pamplona) interpretant amb aquesta última el paper de Leonora de l’òpera Il Trovatore de Verdi al Teatre Gayarre de Pamplona sota la direcció del mestre Josep Caballé.
Ha cantat els personatges operístics de Bastienne (Bastien & Bastienne) de Mozart, Susanna (Le Nozze di Figaro) de Mozart, Despina (Cosí fan tutte) de Mozart, Norina (Don Pasquale) de Donizetti, Zerlina (Don Giovanni) de Mozart, Mimí (La Bohème) de Puccini, Micaela (Carmen) de Bizet, Pamina (Die Zauberflöte) de Mozart, Marguérite (Faust) de Gounod, Leonora (Il Trovatore) de Verdi així com cantates i diferents Oratoris de Vivaldi, Handel i Bach.
Com a solista realitza concerts arreu de Catalunya i de l’estat Espanyol així com també a nombrosos països europeus, participant també com a solista en concerts corals a diverses ciutats de Catalunya i també a Andorra i Madrid, sota la direcció de mestres com Manel Cabero, Antoine Duhamel, Joan Casals i Jordi Casas entre altres.
Té enregistrat un CD amb el titol Música d’autors catalans per a Veu i Guitarra acompanyada pel guitarrista Santiago Figueras.
En l’actualitat combina el seu treball de solista amb la docència com a professora de Cant a l’Escola de Música-Conservatori de Grau Professional de Terrassa.Lloc web: http://mariamateupalau.blogspot.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web