Manel Cabero Pueyo

Nascut a Barcelona, va estudiar la carrera de piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, sota la direcció de M.Farré. A la Hochschule für Musik und darstellende Kunst de Viena es va especialitzar en l’acompanyament pianístic vocal amb R.Schollum. Ha assistit a varios cursos de piano impartits per D.Bashkirov, R.Coll, V.Margulis i M.Deschaussées. Al mateix temps ha treballat el repertori vocal amb A.Soler, M.Zanetti i P.Schilawsky. Paral.lelament als estudis musicals, l’any 1978 obté la llicenciatura en Medicina i Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, l’any 2004, obté el post-grau en Homeopatia a l’Acadèmia Médico-Homeopàtica de Barcelona (Fundació Bosch i Gimpera-Les Heures, Universitat de Barcelona).

Activitat musical:

1) Artística: -Recitals com a pianista de cambra instrumental i vocal. -Col.laboracions amb diverses orquestres a Barcelona i Santa Cruz deTenerife. -Col.laboracions com a pianista repertorista en cursos, concursos de cant i altres activitats en el marc de l’extens camp del pianista repertorista o correpetidor.

2) Investigació i divulgació: -Recuperació de la música vocal catalana i divulgació de la mateixa a través de cursos i recitals i l’enregistrament de diversos CDs. -Articles diversos aparehuts en revistes musicals especialitzades.

3) Pedagògica: -Des de l’any 1983 va ser professor de repertori vocal al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, a la Càtedra de Cant de la Sra. Carme Bustamante. -Al 2003 obté una plaça al Conservatori Superior de Música de Canarias (seu de Tenerife), on exerceix com a professor de repertori vocal i/o instrumental i ha estat el professor de correpetició i acompanyament vocal per a pianistes que seguien aquesta especialitat instrumental. -Ha impartit cursos especialitzats per a pianistes correpetidors a Barcelona (Conservatori Superior de Música del Liceu), d’ interpretació per a cantants i pianistes a València i Bogotá (Colombia) i de “Lied Català” per a cantants i pianistes, a Barcelona, Sabadell, Terrassa i Granollers.

Activitat mèdica:

1) Exercici de la medecina homeopàtica

2) Divulgació i prevenció de les malalties de caire professional entre els músics a través de cursos i conferències cobre el tema global de “Salut i malaltia en el músic professional”.

3) Direcció de la “Tutoría Médico Musical” al CSMC

4) Direcció i/o assessorament de treballs d’investigació de de finals de carrera, al mateix centre, que tracten temes al voltant de la medicina musical.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web