Laia Frigolé

Neix a Girona (1978). És llicenciada en Filologia Catalana (UdG) i titulada superior en solfeig i en piano (Conservatori Superior de Música del Liceu i CNR de Perpignan). 

Es titulà en Cant Històric a l’ESMUC (2009), on estudià amb Marta Almajano. Des del 2009 és alumna de la mezzosoprano Mireia Pintó. Ha fet masterclass amb: Nancy Argenta, Carlos Mena, Lynn Dawson, Kurt Widmer.

Del 2007 al 2009 gaudí d’una beca d’Excel•lència de la Fundación Victoria de los Ángeles i el 2014 guanyà la BecaBach de la Fundació Bach Zum Mitsingen.

Ha participat en diversos projectes formatius europeus: l’Académie Concert d’Ambronay, la Géneration Baroque de Le Parlement de Musique, La Nuova Fabbrica dell’Opera Barocca i la III Acadèmia de Formació professional, de Recerca i d’Interpretació musical (sota la direcció de Jordi Savall).

Ha sigut membre de Vozes de Al Ayre Español i ha col•laborat amb Le Choeur de Chambre de Namur, amb qui ha enregistrat dos discs per Ambronay Éditions (2010, 2012) sota la direcció de Leonardo García Alarcón, i amb qui ha fet vàries gires europees formant part de la producció “Michelangelo Falvetti: Il diluvio universale”. Actualment col·labora regularment amb Barcelona Ars Nova, dirigit per Mireia Barrera.

Com a solista ha cantat sota la batuta de Leonardo García-Alarcón, Lorenzo Coppola, Alfredo Bernardini, Jéan Tubery, Martin Gester, Dani Espasa, Juan de la Rubia, Xavier Puig, Rubén Gimeno, Manel Valdivieso, Josep Vila, Enrique Azurza, Edmon Colomer i Jordi Mora, entre d’altres, la qual cosa l’ha portat per escenaris de tot Espanya i pels festivals de música antiga més prestigiosos d’Europa. 

En el món de l’òpera, ha cantat “Dido & Aeneas” de Purcell (Belinda), “La Serva Padrona” de Pergolesi (Serpina) i “La Canterina” (Gasparina). També ha sigut la protagonista del Cantània “Ha passat un àngel”, de Mariona Vila, i ha participat en “Papageno & Cia”, una producció del Caixaforum sobre Mozart. Ha cantat en “Josafat, el musical”, obra de Marc Timón, i als espectacles de Cor de Teatre “Allegro” i “Troia, una veritable odissea!”, a més d’una col·laboració amb l’actriu i directora Angélica Liddell (en el seu espectacle “Tandy”).

S’ha format en el món del cant modern (nivells I i II d’Estill Voice Training amb Helen Rowson/Paul Farrigton i Viv Manning) i en el de la interpretació (Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia).

En l’apartat d’enregistraments, cal destacar el disc amb Ensemble Méridien “A German Soul” (Brilliant Classics, 2014), el disc col•lectiu “Victoria de los Ángeles canta a Nin” (2009), “Tomàs Milans Godayol: Música religiosa” (Musièpoca, 2012) i “En un miralh”, de Mos Azimans (2015). 

Portada pel seu interès per la pedagogia vocal, ha impartit classes al Conservatori “Isaac Albéniz” de la Diputació de Girona del 2016 al 2021, i des del 2018 és coordinadora de la seva Aula de Música Antiga.

 Lloc web: http://www.laiafrigole.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web