Laia de la Torre

Nascuda el 1999, inicia els seus estudis de piano de ben petita amb la seva mare (formada a l’Ars Nova). Després, segueix els estudis de piano amb Mercè Sanchis i amb 9 anys comença el Grau Professional al Conservatori Municipal de Música d’Igualada amb Josep Maria Comajuncosa i on alhora estudia clarinet com a segon instrument amb Carles Pertegaz, amb el que també estudia música de cambra. Finalment, comença els estudis de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb Àlex Alguacil i música de cambra amb Emili Brugalla.

Per altra banda, ha participat en diverses masterclasses amb pianistes internacionals com Ian Jones, Stephanie Baer, Danny Driver, Akiko Ebi, Ilya Maximov, Yejin Gil, Wei-YI Yang i Benedicte Palko. Paral·lelament als estudis superiors de música, ha estudiat el Grau en Biologia per la Universitat de Barcelona i el Màster en Genètica i Genòmica a la mateixa universitat. A més a més, ha participat en diversos concursos musicals, on destaca el tercer premi en el IX Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona (2013).

Ha interpretat en nombrosos concerts i acompanyaments musicals per esdeveniments culturals i socials, entre els quals destaca el Cicle de Concerts d’Esglésies i Castells a l’Anoia, el Concert d’Inaugural de Primavera Gran 2016, Cicle Planíssim, Cicle Afinitats, Music Corner Concerts a Lucca (Itàlia) i el Dia d’Europa 2022. També, ha tocat en escenaris emblemàtics, com la Sala Parés de Barcelona i el Reial Cercle Artístic de Barcelona.

La seva carrera pianística ha anat acompanyada de la música de cambra. Des del 2018, és membre del Trio Aqua, amb el que han tocat a diverses sales de Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Auditori de Tívoli (El Vendrell) i a Lucca (Itàlia) i han participat en masterclasses de Adrian Brendel, Péter Nagy, Salvador Brotons, Luc-Marie Aguera i Jan Bjøranger.

Per altra banda, la seva passió per la composició i la improvisació l’ha portat recentment al món de l’acompanyament de Ballet, tocant per professionals d’aquesta disciplina en el Centre d’Alt Rendiment de Dansa de Terrassa, i aprenent de pianistes com Mariana Palacios i Juan J. Ochoa.


Correu electrònic: laiadlt.music@gmail.com
Lloc web: https://laiadelatorre.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web