Júlia Farrés-Llongueras

La soprano catalana ha realitzat els seus estudis amb Mati Pinkas, perfeccionant-se més tard amb Renata Scotto a l’Òpera Studio de l’Acadèmia Santa Cecilia de Roma. Ha guanyat diversos premis i conrea l’òpera, el lied i l’oratori. En el terreny operístic, té en repertori obres de J. Massenet, Ch. Gounod, Ch.W.Glück, W. A. Mozart, G. Bizet, R. Wagner, J.C. Arriaga, V. Egea, G. Verdi o R. Wagner, així com sarsueles de A. Vives, R. Martínez-Valls i P. Sorozábal.

En el gènere de l’oratori ha cantat W.A. Mozart, G.B. Pergolesi, J.Brahms o G.Fauré, entre d’altres. L’activitat liederística ocupa un espai rellevant dins del seu repertori, i acompanyada pels pianistes Robert Lehrbaumer, Stanislav Angelov, Husan Park i Antonia Valente, o pel guitarrista Massimo Felici, actuant en nombroses sales a Espanya, Alemanya, Finlàndia i Itàlia. Interessada també pel repertori del segle XX i XXI, interpreta A. Webern, A. Schönberg, R. Schmidt, Agustí Charles o Ígor Lešnik. Ha participat en diversos festivals internacionals com el Paphos Aphrodite Festival de Xipre, el Festival Internacional Castell de Peralada i LifeVictoria Festival a Barcelona.

Com a solista ha estat acompanyada per nombroses orquestres com l’OBC, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Prague Philharmonic Orchestra, Berlin Kammerorchester, Rencontres Musicales de Puteaux, Orchestra Città di Ferrara, ONCA, Orquestra Simfònica de Navarra, entre d’altres, i ha treballat amb directors com Pons, Bernàcer, Halfter, Guidarini, Rizzi-Brignoli, Nardi, Gimeno o Koenigs.

Realitza gravacions per RNE, Catalunya Ràdio i Bayerische Rundfunk i ha presentat el disc L’abril ha florit amb el pianista Daniel Blanch i obres de Rafael Ferrer al Palau de la Música Catalana, sota el segell La mà de Guido. El 2020 va fer el seu debut a Itàlia cantant el rol de Maria en l’òpera Donna di veleni del compositor Marco Podda, que s’estrenà al Teatro Coccia de Novara.

 Lloc web: http://www.juliafarres.com/ca/

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web