Jordi Vilaprinyó del Perugia

Nascut a Barcelona, va cursar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal d’aquesta ciutat, on exerceix actualment la seva activitat docent com a professor de piano, així com al Conservatori Municipal de Cervera. Els seus mestres van ser Teresa Balcells i Sofia Puche, ampliant els seus coneixements més tard amb Monique Deschaussées, Albert Attenelle, Rosa Sabater, Ramon Coll, Luiz de Moura i Josep Colom.

Ha actuat com a solista de piano amb l’Orquestra Ciutat de Barcelona, amb la Banda Municipal també de Barcelona, amb la Banda Simfònica La Lira Ampostina, i amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota les batutes d’Albert Argudo, Franz-Paul Decker, Antoni Ros-Marbà, Joan Lluís Moraleda i Octavi Ruiz.

Dintre de la seva activitat concertística com a solista cal destacar l’estrena del Concert per a piano i orquestra “Auguris” de Francesc Taverna-Bech, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i la seva participació als Festivals de Cadaqués, Torroella de Montgrí, Calonge, Girona, Cervera, Solsona, Tortosa, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova, Navarra, El Vendrell, Lleida, Grec 86, Grec 89, i Música als Castells de Lleida, en col.laboració amb l’Esbart de Sant Cugat.

En el camp de la música de cambra, ha actuat amb artistes tan importants com el flautista Jean-Pierre Rampal, la soprano Enriqueta Tarrés, el percussionista Xavier Joaquin, la pianista Josefina Rigolfas o el viola Paul Cortese, amb qui va gravar les sonates de viola i piano de Paul Hindemith, pel segell ASV de Londres. Recentment ha actuat acompanyant al tenora Jordi Figaró en un concert a Sant Petersburg, amb qui també ha gravat un disc titulat “Passió per la tenora”, amb obres originals per a tenora i piano.

Ha enregistrat un disc amb la primera gravació de les sonates inèdites del compositor Carles Baguer (1768-1808), editat per la casa Etnos de Madrid. Així mateix, ha portat a terme la gravació integral dels 6 volums del Mikrokosmos de Béla Bartók, en format digital, per encàrrec de l’empresa Roland.

Ha publicat una col.lecció de 4 CDs de música americana per a piano, titulats “Gershwin & Co.”, “Gershwin Plus”, “Copland Presenta” i “Gershwin 80è aniversari” editats per les discogràfiques Ars Harmònica-La Mà de Guido i Edicions Albert Moraleda, l’últim dels quals commemorant el 80è aniversari de la mort de George Gershwin.

Com a compositor ha escrit per a piano i per a formacions de cambra, i les seves obres han estat editades per les editorials Boileau, Clivis, Dinsic, Zimmermann i Norsk Musikforlag.Lloc web: http://www.vilaprinyo.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web