Jordi Masó

Nascut a Granollers, es va formar al Conservatori d’aquesta ciutat amb Josep M. Roger, amb Albert Attenelle a l’Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció (el DipRAM) l’any 1992.

Va ser guardonat en concursos nacionals i internacionals. Ha tocat en la majoria de països europeus, Àsia i Amèrica. Qualificat pel prestigiós crític nord-americà Harold C. Schomberg com a “un pianista sòlid i intel·ligent“, el repertori de Jordi Masó inclou música de totes les èpoques, amb una especial dedicació a la música dels segles XX i XXI. Ha estrenat moltes obres que alguns destacats compositors actuals li han dedicat.

És el pianista català amb una discografia més extensa. Entre els més de cinquanta discos que ha enregistrat, destaquen els sis CD amb l’obra completa per a piano de Frederic Mompou (Naxos) i els tretze de la integral de Joaquín Turina (Naxos). També ha gravat les integrals pianístiques de Robert Gerhard, Xavier Montsalvatge, Déodat de Sévérac, Joaquim Homs, José Antonio Donostia, Ricard Lamote de Grignon i Joan Massià, a més de discos dedicats a Mario Castelnuovo-Tedesco, Josep M. Ruera, Salvador Brotons, Josep Soler i Benet Casablancas.

És professor de piano a l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) i al Conservatori de Granollers. Des de 1996, és membre del grup BCN 216 dedicat a la difusió de la música contemporània. L’any 2008 va ser guardonat amb l’Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que aquesta institució atorga als seus ex alumnes més destacats.

Ha publicat també els llibres de narrativa Els reptes de Vladimir, Catàleg de monstres, Les mil i una, Polpa, La biblioteca fantasma, i la novel·la L’hivern a Corfú.Lloc web: https://www.jordimaso.com

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web