Jordi López Jové

Jordi López Jové (Barcelona, 1998) és un jove pianista emergent de música clàssica i contemporània que combina la seva activitat de solista amb música de cambra en sales d’Europa com L’Auditori de Barcelona, MACBA, Monestir de Sant Pere (Catalunya), Ochsenhausen Kloster (Alemanya), Eesti Muusika ja Teatriakademia Kontserdimaja (Estonia) i Royal College of Music (Estocolm).
Ha guanyat premis al Concurs Isáac Albéniz de Camprodon (2019), el concurs intern del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (2017) i ha estat becat per l’Associació Franz Schubert per les masterclass de Lied amb el Prof. Wolfram Rieger (2020). Ha participat a més en festivals com el Festival Isáac Albeniz (2020) i el Kammermusiker Vänner (2022).
Apassionat de la música de cambra i amant del lied, ha treballat amb diversos ensembles de música de cambra, des de duos a quintets i ensembles, tocant duos i trios de Beethoven, quintets romàntics de Schumann i Brahms, així com Lieder alemany de Schubert, Schumann i Wolff, melodie francesa i art song anglesa. També performer de música contemporània i de nova creació, ha treballat la música per a ensemble de Varése, Gerhard and Magrané en el projectes a l’Auditori de Barcelona i Palau de la Música (2019) sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo i treballat i estrenat les obres de joves compositors.
Jordi L. Jové ha rebut consells de pianistes de primera classe com Vladislav Bronevetzky, Erik Tawaststjerna, Irina Zahharenkova, Peter Nágy, Tom Ostrivskis, Hando Nahkur, Lily Dorfman, Antonii Baryshevsky, Dror Obiran, Rafael Salinas, Gennady Dzyubenko, Pierre Réach, Daniel Ligorio; i de músics i agrupacions com el Cuartet Casals, Keneddy Moretti, Francisco Poyato, Alan Branch, Josep Surinyac and Ernest Martínez Izquierdo. Curiós amb el seu instrument i traspassant-ne els limits, ha explorat alters intruments de Tecla històrica amb Óscar Candendo (orgue) i Lembit Orgse (fortepiano) i rebut lliçons de direcció i orquestra.
Actualment estudia el Master of Arts a la Estonian Academy of Music and Theatre sota el mestratge d’Age Juurikas i Peep Lassmann. Previament es formà a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a la classe de Vladislav Bronevetzky, i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.


Correu electrònic: jordilopezjove25@gmail.com
Lloc web: http://www.jordilopezjove.cat

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web