Jordi Farran Lapeña

Nascut a Lleida, Jordi Farran va estudiar piano primer amb Xavier Toyas i Alfons Escué, i més tard amb María Jesús Crespo al Conservatori Superior de Música Municipal de Barcelona. Havent obtingut el títol superior de piano, va estudiar amb Josep M. Colom a la Universitat d’Alcalá de Henares, i més tard va realitzar estudis de postgrau al Royal College of Music de Londres amb Kevin Kenner, Andrew Ball i Gordon Fergus-Thompson, finalitzant els seus estudis acadèmics el 2006.

Als vint-i-un anys va guanyar el primer premi al Concurs Internacional Ricard Viñes i, més tard, el segon premi al Newport International Competition for Young Pianists (Regne Unit, 2006). Altres guardons, d’àmbit nacional, inclouen concursos com el Concurso Nacional de Jóvenes Intérpretes de Albacete (2003), el Concurso de Piano Ciudad de Linares (Jaén, 2003), el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2002) i el Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya de Vilafranca del Penedès (2001).

Com a solista, ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori, i ha estat enregistrat per Catalunya Música i Rádio Clásica. Entre les seves actuacions amb orquestra destaquen els debuts amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) l’any 2005 i amb la BBC National Orchestra of Wales el 2006. Destaca també la reestrena de «Cant de les estrelles» d’Enric Granados al Palau de la Música Catalana el 2011, conjuntament amb l’Orfeó Català i l’Orfeó Lleidatà, coincidint amb el centenari de l’estrena de l’obra original, que havia realitzat el mateix Granados en el mateix escenari el 1911.

Jordi Farran manté també una activitat regular com a músic de cambra, professor i acompanyant. Ha estat professor del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona (2007-2010) i del Barenboim-Said Music Center de Ramallah, a Cisjordània (2011-2016). Com a repertorista instrumental ha treballat al Conservatori del Liceu (2007-2014) i a l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (2010-2013). Actualment és repertorista i professor de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i pianista col·laborador de la Banda Municipal de Barcelona.Lloc web: https://jordifarran.com/

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web