Joan Roca Carreras

Nascut a Girona el 1994,  Joan Roca comença els seus estudis musicals a l’Escola de Música i al Conservatori Municipal de la seva ciutat, continuant els seus estudis al Conservatori Superior del Liceu sota la tutela d’Isaac Rodríguez, i més tard també realitzant el Màster d’Interpretació al Conservatori de Rotterdam, amb el clarinetista Julien Hervé. També estudia clarinet històric a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Lorenzo Coppola. Ha realitzat classes magistrals amb prestigiosos clarinetistes com Calogero Palermo, Michel Lethiec, José Luís Estellés, Vicent Alberola, James Campbell o Laura Ruiz, entre altres.

La seva experiència orquestral comença de ben jove a les principals joves orquestres del seu territori, com la Jove Orquestra Athenea o la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, i més tard és membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i, durant dos anys, membre de l’Acadèmia de l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam.
Ha col·laborat amb orquestes professionals com l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu o l’Orquestra Simfònica del Vallès, i actualment és membre de la GiOrquestra i col·laborador regular de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae. Tots aquests projectes l’han dut a estar sota la batuta de directors com Valery Gergiev, Daniel Oren, Jaime Martín, Gabor Takács-Nagy, Evelino Pidò, Francesc Prat, Josep Caballé o Michal Nesterowicz, entre altres.

En l’àmbit de la música de cambra, des de molt jove ha obtingut premis en concursos com el Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de Reus, els Premis d’Interpretació de Girona o els Premis Extraordinaris del Conservatori del Liceu. També ha tocat en grups com el Murtra Ensemble i en festivals com el Festival Internacional de Música Pau Casals (Prada de Conflent), Zoom Kamermuziek Festival (Rheden, Holanda), o el Festival Internacional de Santander (Espanya), entre altres. Actualment és membre del Trio Capmany, trio de canyes que comparteix amb la Clara Canimas (fagot) i el seu germà Pau Roca (oboè).
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web