Joan Palacio

Neix a Badalona (Barcelona) el 27 de novembre de 1979. Comença els seus estudis de solfeig i trombó als 9 anys a la Banda de Música de Sant Crist de Can Cabanyes de Badalona i més tard realitza estudis de grau professional al Conservatori Professional de Música de Badalona.

És Titulat Superior en trombó, especialitzat en trombó baix i post graduat en trombó contrabaix per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) amb el professor Raül Garcia. Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya JONC (2003-2005), JONC Filharmonia, de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu (2007) i ha estat membre reserva de la UBS Vervier Festival Orchestra (2008-2009).

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Real Filharmonia de Galícia, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), la Banda Municipal de Barcelona i el Grup Instrumental BCN216 entre d’altres… Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.

Ha treballat també amb directors com ara Sebastian Weigle, Victor Pablo Pérez, Franz-Paul Decker, Ernest Martínez Izquierdo, Anthony Gabriele, Enrique Mazzola, Salvador Mas, Antoni Ros-Marbà, José R. Pascual Vilaplana, Salvador Brotons, Tomàs Grau i Lluís Vidal entre d’altres…

D’altra banda també cultiva l’àmbit del jazz i la música moderna. Ha estudiat improvisació amb en Martí Serra i harmonia amb en Ramon Montoliu i en Joan Aymerich. Ha col·laborat amb la Big band de Badalona, la Big Band Jazz Maresme, la Big Acoustic Band (B.a.b), l’Original Jazz Orquestra Taller de Músics (OJO), la Big Band de Molins de Rei, la Big Band Jazz Terrassa i la Big Band de Canarias. En l’àmbit pedagògic ha estat professor al Centre d’Ensenyament Musical Diaula, a les Colònies Musicals Camerata XXI i també a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Des del 2008 és professor al Conservatori Professional de Música de Badalona, a la Escola de Música Moderna de Badalona i a l’Escola Municipal de Música Benet Bails de Sant Adrià de Besòs.
2021© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web