Joan Furió Vivas

Joan Furió Vivas ha actuat com a solista i en grups de cambra a diverses sales de concert arreu d’Europa, Regne Unit i EEUU, ha guanyat premis per les seves interpretacions i està becat per diverses institucions. Ha rebut un First Class Bachelor of Music per la Guildhall School of Music and Drama de Londres, on continua els seus estudis de Màster sota la guia del professor Robert Brightmore.

Va cursar els estudis de grau professional de música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb el professor Joan Furió Navarro finalitzant amb l’obtenció del Premi d’Honor d’Interpretació del mateix centre en modalitat de solista i de cambra i va començar el Grau Superior al Conservatori del Liceu amb Guillem Pérez-Quer abans d’anar a la Guildhall.

Ha ampliat els seus estudis assistint a cursos i festivals de guitarra com el Liechtensteiner Gitarrentage LiGiTa, el Koblenz International Guitar Festival & Academy, el Festival de Guitarra Ciutat d’Elx o el Forum Guitare Wien, on ha realitzat masterclasses amb guitarristes de prestigi internacional com Álvaro Pierri, Carles Trepat, Sean Shibe, David Russell, Roland Dyens, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Sergio Assad, Margarita Escarpa, José Antonio Escobar, Romilio Orellana, Marco Socías i d’altres.

Ha actuat com a solista arreu d’Espanya (Catalunya, Madrid, Balears, València o Galícia), Estats Units, Liechtenstein, Alemanya, França, Portugal i el Regne Unit a sales com el Milton Court Concert Hall de Londres, la capella de l’Oxford University, l’auditori Eduard Toldrà (CMMB) o l’Oceanogràfic de València. Destaca l’enregistrament d’un àlbum amb la soprano Sofia Llovet. Té programats concerts a Barcelona i Londres properament. Ha actuat també amb grups de cambra i com a membre de formacions com l’Orquestra Jove de la Selva, i l’Ensemble de Guitarres Ad Líbitum BCN.

Ha estat becat per la GuildHall School of Music and Drama, la Fundació Pedro i Pons, l’AIE per cursar els seus estudis a Londres i guardonat amb una beca Eurostrings. Destaca l’obtenció del primer Premi d’Honor d’Interpretació en modalitat de solista i cambra que atorga el CMMB, així com la menció d’honor al Concurs d’Interpretació del Conservatori Isaac Albéniz de Girona.

És exdirector de l’Ensemble de guitarres de l’Orquestra Jove de la Selva i imparteix classes de guitarra des del 2015, ara a Londres.

És l’organitzador i el director artístic del Villa Margarita Music Fest, festival de música internacional.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web