Jaume Torrent

Jaume Torrent ha desenvolupat una tècnica guitarrística amb la creació d’una projecció de so superior a la que s’obté amb les tècniques més internacionalment divulgades. Amb aquesta tècnica, Torrent amplia la gamma d’intensitats sonores de la guitarra augmentant la seva capacitat expressiva i permet un equilibri d’integració de la guitarra en agrupacions de càmera i orquestres.

Inicià els seus estudis de guitarra amb Graciano Tarragó, deixeble de Miquel Llobet. Ha actuat com a solista amb algunes de les orquestres més prestigioses d’Europa i Amèrica, havent estat dirigit per grans directors com R. Frühbeck de Burgos, Ph. Entremont, E. García Asensio, C. Mansur, H. Pensis, R. Austin Boudreau , M. Natchev, I. Palkin i G. Aykal entre d’altres.

Ha estrenat concert per a guitarra i orquestra d’importants compositors com J. Cervelló i X. Benguerel. Ha enregistrat la integral de l’obra per a guitarra d’H. Villa-Lobos, l’obra de G. Tarragó i va fer la primera gravació mundial del Concert d’Aranjuez de J. Rodrigo en DVD.

Ha estat professor de guitarra i director del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. És autor d’un catàleg extens d’obres de càmbra, simfòniques i per a guitarra sola que s’han publicat en editorials com Boileau, Schott, Clivis, Piles i Música de Vent.

Es poseidor del Premi Golden Fotune 2004 (Ucraïna) en reconeixement a la qualitat i a la popularitat de la seva trajectòria artística.

El març del 2012 va actuar com a solista dels seus 4 concerts per a guitarra i orquestra en el marc del Festival Internacional “Prospectives XXIIè siècle” de Perpinyà (França) amb l’orquestra Perpinyà Mediterrània dirigida per D. Tosi. A l’octubre del mateix any, va estrenar el seu Concert per a guitarra i orquestra sinfònica “Concert de Rialp” amb l’Orquestra Filharmonia de Gdansk dirigida per Ernst van Tiel.Lloc web: http://jaumetorrent.com

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web