Iratxe Ibaibarriaga

Iratxe Ibaibarriaga és una violoncel·lista espanyola i mediadora musical establerta a Barcelona involucrada en la interpretació clàssica, la composició independent i publicitària, així com en la creació contemporània en la que es fusionen música amb altres branques de l’art.

Com a violoncel·lista ha participat en nombrosos festivals de música nacionals i internacionals com: el Festival SalMos a Rússia, al Festival d’arts i música “Al Bustan Festival” al Líban, el Festival internacional Castelcello a Itàlia, el Norderlich Festival a Bèlgica, entre d’altres. El passat 2022 ha treballat per al Laboratori Klem en la direcció del Festival l’Escolta Errant.

Iratxe Ibaibarriaga és una intèrpret activa també en el camp de la música de cambra. Ha format part de nombrosos conjunts instrumentals com el Quartet Mima, l’Ensemble Collider, el Quartet Entschlossen i actualment forma part del Llenç Ensemble. A més la violoncel·lista des de jove ha format part de diverses orquestres: l’EIO, l’EGO, la JOSG… Des del 2018 combina la seva activitat com a intèrpret clàssic amb les seves activitats en projectes multidisciplinaris; LuMe (KABK, Holanda), 3treeceramics ( L’Haia, Holanda), Kunst Z ( Anvers, Bèlgica), Zerrissenheit ( Zuric, Suïssa), Begirada Artean (Bilbao, Espanya).

Va acabar la seva Llicenciatura de Violoncel al COSCYL i al Conservatori Reial d’Anvers. Arrel de les seves inquietuds extra musicals obté el títol en “Gestió i direcció de projectes culturals” a la UBU i el Màster de “Mediació artística” a la Universitat de Barcelona.

El 2020 va ser guardona amb el premi Belga “Artist in Society” per la creació del projecte “the language of melodies”. Al llarg de la seva carrera, ha rebut moltes vegades la Beca d’Excel·lència Artística del Govern Basc i el 2021 va rebre la beca “Flander trainership” per al desenvolupament de les seves activitats artístiques.

El 2022 signa un contracte amb el segell discografic anglès The Nerve, on interpreta les melodies

violoncel·lístics de nombrosos CD ‘s creats per convertir-se en bandes sonores. Iratxe Ibaibarriaga és des del 2019 membre fundador de l’Associació per a la creació artística Silart, una entitat cultural que treballa per a la transformació social des de l’art i la perspectiva de gènere.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web