Ferran Cullell

Ferran Cullell neix a Sant Feliu de Guíxols, Girona, i comença a rebre classes de piano als 3 anys amb la professora Núria Cullell, especialista en Mètode Suzuki. Als 15 anys passa a ser alumne del prestigiós professor Leonid Nikolaevitx Sintsev, amb el qual estudia durant dotze anys, primer com a alumne particular, més tard a l’Escola Superior de Música de Catalunya, de la qual es gradua amb Matrícula d’Honor com a membre de la primera generació. A l’acabar els seus estudis a l’ESMuC és acceptat en el Conservatori Estatal Rimsky-Korsakov de Sant Petersburg, Rússia , per estudiar dins el programa de doctorat amb el mateix Leonid Sintsev i més tard amb el professor Oleg Malov. L’any 2009 és seleccionat com a recipient de la prestigiosa Beca de Postgrau de la Fundació “La Caixa” per anar a estudiar el Màster en Interpretació Pianística a la Manhattan School of Music de Nova York amb el prestigiós professor Dr. Arkady Aronov, on es gradua amb màxims honors, rebent el Presidential Award i el Dean’s List.

Durant la seva carrera ha actuat com a solista i música de cambra en diversos països com Espanya, Itàlia, França, Rússia, Estats Units, Costa Rica i la Xina. Cal destacar la gira de 7 concerts per la Xina amb el violinista Joan Plana, el debut amb orquestra a Chicago interpretant el Concert per piano i orquestra no.1 de Shostakovitx amb el director Daniel Black I la UIC String Orchestra i el debut a Carnegie Hall amb el pianista Sergio Sandí durant la tardor de l’any 2014.

Durant la seva residència a Nova York, Ferran Cullell va co-fundar dos estudis de piano, Studio 545 i Broadway Music Studio amb més de 100 alumnes de piano. A més a més va ser assistent de director de música i orgue a les esglésies de St. Charles Borromeo i Saint Andrew the Apostle.

Des de l’any 2017 resideix a Barcelona on combina la seva tasca de professor particular i de docent al Conservatori Professional del Liceu, amb la seva activitat concertística com a solista i amb la formació de duet amb el pianista Jordi Humet.

 
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web