Enrique M. Lop

Concertista i professor de guitarra, estudia amb els professors Carles Trepat i José Tomás amb qui finalitza els seus estudis superiors al Conservatori “Oscar Esplà” d’Alacant amb les màximes qualificacions. Ha actuat com a solista i en grups de cambra en concerts, festivals i gires per Suïssa, Holanda, Letònia, Estats Units i Canadà.

Al nostre país ha actuat com a solista al memorial “Daniel Pearl Music Day” a Barcelona, a L’Auditori de Barcelona dintre de la “International Computer Music Conference”, a l’Auditori de la SGAE i la sala Metrónom entre d’altres. El seu interés i experiéncia en la música contemporània ha fet que molts compositors de diferents països li hagin dedicat les seves obres, algunes de les quals han estat guardonades en concursos nacionals i internacionals.

Ha estat, i és sovint convidat a actuar i a impartir classes magistrals en diferents institucions dels Estats Units com són el Kennedy Center de Washington, l’Universitat de Carolina del Nord i a la Southern Methodist University of Dallas (Texas), on ha actuat dintre del prestigiós Festival de Guitarra de Dallas (Texas). Ha estat convidat en diferents ocasions a ser membre del jurat en concursos de guitarra, destacant el “Certamen Llobet”, el més important en l’actualitat de Catalunya i un dels més prestigiosos del mon. Enrique M. Lop és també el creador i impulsor del “Concurs de Guitarra de Vila-seca” per a joves intèrprets.

Formant part del Duo Cuypers/Lop de saxòfon i guitarra, ha editat amb el segell discogràfic holandés Erasmus el CD “Different Worlds” integrat per obres compostes per aquest duo per part de prestigiosos compositors holandesos. Ha enregistrat amb el segell “La Mà de Guido” un CD interpretant com a solista amb L’Orquestra Simfónica de Barcelona el concert per a guitarra i orquestra de J.M. Mestres Quadreny “L’Estro Aleatorio”. Ha participat també com a solista en un CD integrat per obres de la compositora dels Estats Units Alexandra Gardner.

Actualment és el director assistent del Mestre Leo Brouwer en els assajos de la seva obra per Orquestra de guitarres “Tricastin” que s’interpretarà dins de la programació del Festival de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant.

Com a professor Enrique M. Lop és Cap del Departament de Guitarra del Conservatori Professional de Música de Vila-seca, Tarragona.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web