Elías Arranz

El baríton Elías Arranz va realitzar els seus estudis superiors de cant i postgrau a la prestigiosa Royal Academy of Music de Londres, l’Opera Studio de la Monnaie – CMRE a Brussel·les i València, on es va graduar del I Màster en interpretació Operística d’Espanya.
El Setembre de 2022 Arranz rebrà el títol honorífic de “Associated to the Royal Academy of Music”, fruit de la seva trajectòria professional i la voluntat de l’Academy d’associar el nom del cantant a la institució.
La seva carrera l’ha portat fins ara a escenaris nacionals com el Gran Teatre de Liceu, Teatre de la Zarzuela de Madrid, Teatre Arriaga de Bilbao, Teatre Principal de Vitòria i Santiago, Auditori Nacional, Auditori de Barcelona, Auditori de Saragossa, Palau de la Música de València i Palau de la Música Catalana,Festival Internacional de Teatre de Mèrida, “Quincena Musical” de Sant Sebastià, Festival de Música de Granada, Societat Filharmònica de Bilbao o el Festival de Música de Cambra “Música Sur”, entre altres; així com a sales internacionals com per exemple el Wiener Konzerthaus, Théatre de Champs Elysées i Philarmonie de Paris, Stadttheater de Ingolstadt, Prinzregententheater de Münich, Theatre de La Monnaie, Palais des Beaux Arts de Brussel.les, Wexford Opera Festival, Festival Cervantino de Mèxic, Festival de “Radio France-Montpellier”, Opera on the Avalon Festival, Festival “Ile-de-France”, o la londinenca St. Martin in the Fields .
La passada temporada Elías Arranz realitzà dues gires en territori català, la primera cantant el Messies de Haendel dirigit per Paul Agnew, i la segona amb la 9a Simfonia de Beethoven sota la direcció d’Edmon Colomer, ambdues en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Girona, entre d’altres. El passat mes de Maig va cantar en els dos Festivals Haendel més importants d’Alemanya, Halle i Göttingen, juntament amb l’Orquestra Lautten Compagney dirigida per Wolfgang Katschner d’una banda, i amb l’ensemble The Present, amb qui també va tenir oportunitat de debutar en el Festival Zamus de Köln. Altres actuacions van incloure el seu Dèdal a Monster in the Maze de J. Dove al Gran Teatre del Liceu, el Requiem de Mozart dirigit per Simon Halsey al Palau de la Música Catalana o el Melisso a Alcina de Haendel en teatres suïssos i alemanya com Wintherthur, Aschaffenburg i Weingarten.
La present temporada 22/23 comença amb les estrenes de Schwebstoff de Moritz Gagern a Berlín, i l’òpera de Carles Prat Teatro alla Moda al Teatre Bartrina de Reus. També a la tardor, Arranz interpretarà el rol de Probo a l’òpera Atenaide de Caldara, una recuperació patrimonial portada a terme per l’Ensemble Contratemps, i interpretada a Sant Cugat sota la direcció de Jordi Domènech. El proper mes Novembre cantarà el cicle Winterreise de Schubert al Festival de Medina del Campo (Valladolid) juntament amb el pianista Rubén Fernández-Aguirre, i el Desembre estarà marcat per la seva participació en diverses produccions del Messies que interpretarà a l’Auditorio Nacional, Auditorio Manuel de Falla, Teatre Arriaga o Teatre Victòria Eugènia, amb les orquestres Forma Antiqva i Bilbao Sinfonietta. Per la primavera de 2023 té confirmades la seva participació a l’òpera Don Giovanni, en el paper de Leporello amb la Filarmònica del Mediterrani, i una gira per Holanda on Arranz cantarà les àries de la Matthäuspassion de Bach. En l´últim terç de la temporada retornarà al Gran Teatre del Liceu per donar veu a Dèdal a l’òpera Monster in the Maze de J. Dove.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web