Dalmau González

Va néixer a Olot i molt aviat va començar els estudis musicals i de cant a la “Schola Cantorum” del seu col·legi de Girona.

Posteriorment va completar la seva formació musical a Barcelona al Conservatori de Liceu, el Conservatori Municipal i al Mozarteum de Salzburg. Ha dirigit diverses corals polifòniques i va ser 10 anys director de l’Escolania del Sagrat Cor dels PP.JJ. de Barcelona, ​​tasques amb les que ha arribat a tenir una sòlida formació musical.

L’any 1972 va ser guardonat amb el Premi de Música Espanyola en el Concurs Internacional “Francesc Viñas”, i el 1974 va guanyar el primer premi del concurs d’òpera del Mozarteum de Salzburg. Al gener de 1973 va debutar al Gran Teatre de Liceu amb l’òpera “Vinatea”, i en aquest mateix teatre ha cantat Pagliacci, Lucia di Lamermoor, Otello, L’Italiana in Algeri, Gianni Schicchi, Don Pasquale, Parisenca d’Aquest, Falstaff, L’Elisir d’Amore, Il Barbiere di Siviglia, etc. El 1979 va debutar al Metropolitan de Nova York amb Don Pasquale i en posteriors temporades amb Il Barbiere di Siviglia, Falstaff, L’elisir, i Rigoletto (les dues últimes substituint Luciano Pavarotti).

Ha cantat a La Scala, Torino, Roma, Verona, Parma, Napoli, Trieste, Bologna, Firenze, RAI, Catània, Modena, Pesaro, Viena, Graz, Hatberg, Hamburg, München, Bonn, Hannover, Stuttgart, Düsseldorf, Berlín, Madrid, Bilbao, Oviedo, Metropolitan, Carnegie Hall, San Francisco, Los Angeles, Buenos Aires, Xile, Caracas, Praga, etc. Ha col·laborat amb prestigiosos mestres i directors com Claudio Abbado, James Levine, Carlo M. Giulini, Nevil Marriner, Maurizio Pollini, Ralf Weikert, Cobos, Marbà, etc.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web