Clara Vilanova

Clara Vilanova Vinadé va néixer a Súria l’any 1997, lloc on comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Súria continuant-los al Conservatori Municipal de Música de Manresa i al de Barcelona. A l’edat de 18 anys entra al grau de pedagogia de l’instrument de l’ESMUC sota el mestratge de Josep Fuster, lloc on va poder formar-se en el camp de la docència i l’educació musical així com també desenvolupar la seva experiència com a intèrpret, tan de forma individual com en diverses formacions i grups de cambra, amb professors i músics de renom. Al finalitzar els estudis superiors (2019), entra a cursar el Màster d’Interpretació d’Orquestra en l’especialitat de clarinet al Real Conservatori de Música d’Estocolm (Suècia) amb el professor Hermann Stefansson com a principal, però també realitzant masterclasses amb Andreas Sundén, Johan Fransen i Martin Fröst, i fent pràctiques orquestrals a la Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca (RSRO). En aquest mateix país va ser guanyadora de la beca concedida per la Real Academia de la Música sueca.

La seva experiència orquestral comença quan esdevé membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya durant uns anys, i de forma professional continua en orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Novaria Artists, Orquestra de Cambra del Penedès, Camerata Bacasis…

Actualment resideix a Súria i és professora de clarinet, llenguatge i música i moviment a l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, combinant la tasca docent amb la d’intèrpret freelance.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web