Clara Santacana

Clara Santacana, nascuda a Manresa l’any 2000, va començar a estudiar piano al Conservatori Municipal de Música de Manresa amb els professors Glòria Massegú i Ramon Estrada. Posteriorment, va seguir els seus estudis al centre integrat de música de Catalunya, IEA Oriol Martorell, amb la professora Maria Gorina on va finalitzar els estudis de Grau Professional amb Premi d’honor de piano.

Va estudiar el Grau Superior de música en interpretació de piano al Conservatori Superior de Música del Liceu sota la tutela de la professora i pianista Alba Ventura on es va graduar guanyant el Premi Extraordinari de Música de Cambra del Liceu.

Ha assistit a cursos i festivals internacionals com Bacewicz International summer music academy (Polònia), Amalfi Coast Music Festival o Virtuoso and Belcanto (Itàlia). Ha rebut classes i masterclasses de piano de professors com Boris Berman, Hyo-sun Lim, Claudio Martínez Mehner, Leonid Margarius, Josep Colom, Edith Fischer, Péter Nagy o Kennedy Moretti, entre d’altres. Ha rebut classes de Lied dels pianistes Wolfram Rieger i Ammiel Bushakevitz i de la mezzosoprano Anna Lucia Ricther.

Santacana ha sigut galardonada en diferents premis tant en l’especialitat de piano com en l’àmbit de la música de cambra com els concursos de Joves intèrprets de piano de Catalunya i de les ciutats de Girona o Mataró.

Ha participat en diversos cicles i festivals de música oferint recitals de piano i concerts de música de cambra a diferents ciutats del nostre país. Ha tocat en sales com l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Sant Martí i la Casa Elizalde de Barcelona.

Actualment, estudia sota el mestratge del professor i pianista Mauricio Vallina a l’Escuela superior de música Forum Musikae on compagina els estudis pianístics amb els estudis de música de cambra amb els professors Abel Tomàs i Arnau Tomàs (membres del Quartet Casals) becada per la Generalitat de Catalunya i AIE.


Correu electrònic: clarasantacana2@gmail.com

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web